Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/07/2019 10:19:40 - 17/07/2019 10:19:40 - 14239 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Eşi Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi ile Üniversitemiz akademik ve idari personeli, Kırklareli Valiliği tarafından Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda 15 Temmuz 2019 Pazartesi akşamı düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü” etkinliklerine katıldı.

Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Yürüyüşüne Yoğun İlgi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü etkinliğine vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Ülkemizin birlik ve beraberliğini, demokrasiyi ve milli iradeyi engellemeyi hedef alan hain darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde saat: 22.00’da başlayan ve belirlenen güzergah boyunca kortej eşliğinde devam eden yürüyüşe; Vali Sayın Osman BİLGİN ve Eşi İlknur BİLGİN Hanımefendi, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile Eşi Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi, protokol üyeleri, kamu kurumlarının amirleri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, akademik ve idari personelimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşün akabinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda 15 Temmuz Şehitleri için Kur’an’ı Kerim tilaveti ve dualar okundu. Ardından 15 Temmuz Gazisi Enes ALACAYAKA, şiir dinletisi gerçekleştirdi. Şiir dinletisinden sonra Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN, günün anlam ve önemine binaen konuşmalarını yaptı.

Vali BİLGİN’in konuşmasının ardından Ahmet Yener İlkokulu Öğrencisi İrem ABALI, İstiklal Marşı’mızı okudu. Kırklareli Valiliği’nce hazırlanan 15 Temmuz Özel Videosunun gösterimiyle devam eden program; Hasan SAKA’nın şiir dinletisinden sonra saat: 00.13’te tüm camilerden sela okunması ve demokrasi nöbeti ile sona erdi.

Rektörümüz, 15 Temmuz Anı Defterine Duygu ve Düşüncelerini Yazdı

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında imzaya açılan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı.

Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, defterdeki yazısında şu ifadelere yer verdi: 

15 Temmuz gecesi, vatandaşlarımız tek yürek olmuş; sokaklara ve meydanlara çıkarak destan yazmıştır. Aziz milletimiz bir kez daha ay yıldızlı bayrağın altında toplanma cesareti göstermiş, Çanakkale ruhunun ve Kuvayı Milliye şuurunun ne kadar diri olduğunu kanıtlamıştır.

Silah ve bomba seslerine aldırış etmeyerek ölümü göze alan aziz milletimiz, cesaretin, dirayetin ve vatanseverliğin bu topraklardaki en mümtaz örneklerinden birini tarihe yazmış, tüm dünyaya milli egemenliğimiz noktasında ne kadar ciddi olduğumuz göstermiştir.

Milletimize ait uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla ve toplarla yine milletimize menfurca saldıran, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızmış Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi hainlere yine en güzel cevabı veren milletimiz, aynı zamanda hürriyetini ve bağımsızlığını canından aziz bildiğini göstermiş, milli iradenin ve demokrasinin gerçekleşmesi noktasındaki iradesini kararlı ve dik duruşuyla ortaya koymuştur.

15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle vatan ve ay yıldızlı bayrak için hayatlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bu uğurda canlarını ortaya koyan gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyorum.

 

15 Temmuz KLÜ Anma

Facebook Twitter Google Plus
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.