Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/07/2019 15:50:18 - 23/07/2019 15:50:18 - 12006 Okunma

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gazilere ve gazi yakınlarına “Madalya ve Beratı Tevcih Töreni”, 23 Temmuz 2019 Salı günü İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde yapıldı.

Kıbrıs Gazileri için düzenlenen Madalya ve Beratı Tevcih Töreni’ne Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İNAN, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan KAPAĞAN, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Vali Yardımcısı Tahir DEMİR, İl Jandarma Komutanı Sayın J. Alb. Kadir OĞUZ, Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, İl Müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

KKTC Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcihi Töreni, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Video gösterimi ile devam eden törende konuşma yapan Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, Kıbrıs’ta uzun süreden beri Türklerin yaşadığına vurgu yaparak Türkiye Cumhuriyeti ana karasıyla bir bütün olduğunu ifade etti. Kıbrıs harekâtının tarihçesinden ve öneminden de bahseden BİLGİN konuşmasının sonunda hem Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa AKINCI adına Kıbrıs gazilerine ve gazi yakınlarına şükranlarını sundu.

Akabinde Vali Osman BİLGİN tarafından Kıbrıs gazilerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gönderilen berat ve madalyaları tevcih edildi.

Madalya Tevcih Töreni, Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ tarafından dua okunması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kıbrıs Barış Harekatı Madalya Tören KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
MADALYA
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.