Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
19/08/2019 15:54:50 - 19/08/2019 15:54:50 - 23309 Okunma

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan 5 bin 546 öğrenci için kayıt işlemleri başladı.

Üniversitemize kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 16 - 21 Ağustos tarihlerinde https://www.turkiye.gov.tr/  internet adresi üzerinden elektronik kayıt yaptırabiliyor. Elektronik kayıt yaptıramayan öğrenciler için ise şahsi başvurular, 19 Ağustos Pazartesi günü (bugün) Kayalı Kampüsü Merkezi Yemekhane Binasında bulunan Kayıt Merkezinde başlamış olup 23 Ağustos 2019 Cuma günü sona erecek. 

Kayıtlarının sorunsuz bir şekilde yapılması noktasında öğrenci ve velilerine Üniversitemiz görevlileri tarafından kayıt işlemleriyle ilgili her türlü bilgi ve destek veriliyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, bugün başlayan kayıt işlemlerini yerinde inceledi. Öğrencilerle yakından ilgilenen ŞENGÖRÜR, kayıt için Türkiye’nin dört bir tarafından gelen öğrenciler ve velileri ile sohbet etti.

Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi, İlk Öğrencileriyle Buluştu

Üniversitemize ilk kaydı, Muğla’dan gelen Hamdi ÖZSAN yaptırdı. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 2019 - 2020 akademik yılında ilk öğrencilerini ağırlayacak olan Tıp Fakültesi’ne kayıt yaptırmaya gelen ÖZSAN’ı tebrik ederek, öğrenci belgesini takdim etti.

Hukuk Fakültesi’ne ilk kaydı İzmir’den gelen Ümran ÖZDEL, Sağlık Yüksekokulu’na ise yine İzmir’den gelen Rabia KARAKIŞ yaptırdı. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Ümran ÖZDEL ve Rabia KARAKIŞ’ı da tebrik ederek, imzalamış olduğu öğrenci belgelerini kendilerine verdi.  

Kayıt işlemleri hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Üniversitemiz öğrencilerinin bilinçli tercih yaptıklarına dikkati çekerek bu durumun Kırklareli Üniversitesi’nin geleceğinin çok parlak olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. ŞENGÖRÜR konuşmasına şöyle devam etti:

5 bin 546 Aday Üniversitemizin Lisans ve Önlisans Programlarına Yerleşti

“Yaklaşık olarak 6 bin civarı bir kontenjanımız vardı. Üniversitemizin doluluk oranlarına baktığımızda fakülteler-yüksekokullar bazında yüzde 93,9 oranına ulaştık. 5 bin 546 aday Üniversitemizin lisans ve önlisans programlarına yerleşti. Bugün itibariyle fiziki kayıtlar başladı. Elektronik kayıtlar zaten başlamıştı. Şu an itibariyle 2 bin 900 civarı elektronik ortamda kayıt yaptıran öğrencimiz var. Bu da ortalama %50’yi geçiyor. Kayıtlarımız Cuma gününe kadar devam ediyor. Yerleşen bütün öğrencilerimizin kayıtlarını almayı umut ediyoruz.”

Tıp Fakültesi için 30 kontenjan bulunduğunu ve bu öğrencilerin Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde öğrenim göreceklerini belirten ŞENGÖRÜR, Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin eğitim altyapısının tamamlanmasıyla birlikte bu öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. ŞENGÖRÜR, Tıp Fakültesi ile ilgili şu bilgileri paylaştı:  

“Bundan sonra yapacağımız iş, Kırklareli ve Üniversitemiz için çok önemli olduğunu düşündüğüm Tıp Fakültemizin bir an önce eğitim - öğretime başlaması... Bu, hem ilimiz hem de ülkemiz için hayırlı olacaktır. Kendim sağlık kökenli olmamama rağmen ülkemizde sağlık eğitiminin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Kırklareli’nde de çok ideal bir Tıp Fakültesi kurmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki günlerde ilk kadrolarımızı oluşturacağız. Hocalarımızı ilimizdeki devlet hastanesinde görevlendireceğiz. Öğrencilerimiz daha buraya gelmeden biz hocalarımızı kadromuza alıp Kırklareli ili ve çevresine hizmet vermeye başlamayı planlıyoruz. Alt yapımızı, fiziki şartlarımızı ve eğitim - öğretim kadromuzu tamamladığımızda fakültemiz öğrencilerini de buraya almayı hedefliyoruz.”

Bu yıl ikinci kez öğrenci kabul eden Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, şunları dile getirdi:

4 Öğretim Üyemiz Yurt Dışında Doktora Eğitimini Tamamladı

“Bugün kayıtlarımızın ilk günü. Hukuk Fakültemizin ikinci öğrencilerini alıyoruz. Öncelikle kayıt yaptıracak olan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Fakültemizde 10 öğretim üyemiz görev yapıyor. Bunlar içerisinde 4 öğretim üyemiz yurt dışında (Ticaret Hukuku 2, Devletler Hukuku 1, Özel Hukuk ve Genel Kamu Hukuku 1) doktora eğitimini tamamladı. Eğitim öğretime 1’i doçent olmak üzere 9 öğretim üyesi ile geçen yıl başladık. 7 farklı anabilim dalında çok iyi yapılandık. Kadromuz, tek bir anabilim dalında dağılmış değil. Dolayısıyla bu durum akademik kadromuzun ve eğitim kalitemizin çok iyi olduğunu gösteriyor. Bunun yanında 19 araştırma görevlimiz var. Bunların 12’si Galatasaray Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yapıyor. Bu arkadaşlarımız eğitimlerini tamamladıktan sonra bizim öğretim üyemiz olacaklar. 1 öğretim görevlisi arkadaşımız Oxford Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini yaptı. Oxford Üniversitesi Uluslararası sıralamada 4. sırada yer alan bir üniversite. Bu da bizim için oldukça gurur verici. Hukuk Fakültemiz çok iyi bir temel üzerine yapılandı. Bu nitelikli yapılanmadan öğrencilerimizin en güzel şekilde faydalanmalarını temenni ediyorum.”

Öğrenciler Artık Bilinçli Tercih Yapıyor

Basın mensuplarının yeni fakülte açılmasıyla ilgili sorusuna yeni bir fakülte açmayı düşünmedikleri cevabını veren Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Hukuk Fakültesi ve Tıp Fakültesi’nin eğitim kalitesini arttırmayı hedeflediklerini bildirdi. Amaçlarının eğitim kalitesini ve tercih edilirliği her yıl daha fazla arttırmak olduğuna değinen ŞENGÖRÜR, “Öğrenciler artık bilinçli tercih yapıyor. Yeni fakültelerden ziyade mevcut fakültelerimizin hizmet edilirliğini, fiziki şartlarını ve eğitim altyapısını kuvvetlendireceğiz” diye konuştu.

Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU’da yaptığı konuşmasında öğrencilerinin bilerek ve isteyerek fakültelerini seçtiklerini belirtti. Geçtiğimiz yıl kabul ettikleri ilk öğrencilerle çok güzel bir dönemi geride bıraktıklarını kaydeden MUSAOĞLU, bu yıl 123 öğrenci kontenjanlarının bulunduğunu ve tamamının dolduğu bilgisini aktardı. Geçen seneye göre 20 öğrencilik bir artışın söz konusu olduğunu da sözlerine ekleyen MUSAOĞLU, Hukuk Fakültesi’nin hem meslek olarak yaygın olan hem de mezunları aranan bir fakülte olması itibariyle çok önemli olduğunu vurguladı. “Biz yeni bir fakülteyiz. Bu sebeple fakültemiz bizim gururumuz ve göz bebeğimiz” diyen MUSAOĞLU, geçen sene ve bu sene kayıt yaptıran öğrencileriyle görüştükleri zaman öğrencilerin bilinçli tercih yaptıklarını gördüklerini dile getirdi.

Tıp Fakültesi’ne ilk kaydı yaptıran Hamdi ÖZSAN, Kırklareli Üniversitesi’ni kazanmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek Kırklareli Üniversitesi’nde iyi bir eğitim alacağına inandığını söyledi.

Hukuk Fakültesine ilk kaydı yaptıran Ümran ÖZDEL de Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni hem konumu hem de eğitim imkânı bakımından avantajlı gördüğü için tercih ettiğini belirterek, yurt dışında doktora yapan akademisyenlerin Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde görev yapmalarının da tercihinde etkili olduğunu söyledi.

Sağlık Yüksekokulu’na ilk kaydı yaptıran Rabia KARAKIŞ da Kırklareli Üniversitesi’ni tercih ederken akademik kadro ile üniversitenin imkanlarını araştırarak bilinçli bir tercihte bulunduğunu dile getirdi.

KLÜ Kayıt

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZ KAYITLARI BAŞLADI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.