Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
22/08/2019 16:05:03 - 22/08/2019 16:05:03 - 12986 Okunma

İstanbul'da yaşayan üniversite mezunu yüzde 90 engelli Sadullah DABAN, Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümüne kayıt yaptırarak diğer engellilere de örnek oldu.

KLÜ'de 2019-2020 akademik yılı öğrenci kayıtları dördüncü gününde de devam etti. Yüzde 90 engelli 49 yaşındaki Sadullah DABAN da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne kayıt yaptırdı. Bedensel engelli öğrencinin kayıt işlemlerini Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR gerçekleştirdi. ŞENGÖRÜR, AA muhabirine yaptığı açıklamada Üniversitemizi tercih eden tüm öğrencileri tebrik ederek DABAN'ın diğer engellilere örnek teşkil edeceğine inandığını ifade etti.

DABAN ise 2005 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu söyledi. Engellilerin daha görünür hale gelmesi için üniversiteye kayıt yaptırdığını anlatan DABAN, şöyle konuştu:

“Yasal düzenlemelerin ardından kamu binaları ve üniversitelerde bazı çalışmalar yapıldı. Biz geçmişte evden dışarı çıkamazken şimdi üniversiteye gidebiliyoruz. Üniversite personelinin de nazik davranması ve kabullenmesi bizi daha da görünür hale getirmeye başladı. Mutluyuz. Öğrenmenin yaşı yok, beşikten mezara kadar devam edeceğiz.”

KLÜ Kayıtlar

Facebook Twitter Google Plus
TEKERLEKLİ SANDALYESİ İLE ENGELLİLERE ÖRNEK OLACAK
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.