Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/09/2014 10:40:37 - 23/09/2014 10:40:37 - 15869 Okunma

Pınarhisar MYO’dan Bir Bilişim Hizmeti Daha:

Öğretim Elemanlarına Barkodlu Kapı İsimlikleri

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu bilgi ve iletişim teknolojilerini öğrencilerin hizmetine sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda bilişim hizmetleri arasına son olarak akıllı telefon uygulamalarından birini katan Pınarhisar MYO,  öğrencilere önemli bir kolaylık sağlıyor. Pınarhisar MYO öğrencileri artık hocalarının personel sayfasına akıllı telefonlarına okuttukları barkodlarla doğrudan erişim sağlıyor.

Kısa bir süre içerisinde klasik cep telefonlarının yerini alan ve yaygın bir kullanım alanına sahip olan akıllı telefon teknolojisi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu’na yeni bir hizmet için ilham vermiş bulunuyor. Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bahtiyar Dursun, konuya ilişkin açıklamasında öğrencilerinin teknolojinin nimetlerinden en üst düzeyde yararlanarak kendileriyle her an iletişim halinde olabilmeleri için çalıştıklarını belirtiyor. Bu amaçla bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak öğrencilerine sürekli bir bilgi akışında bulunduklarını söyleyen Dursun, resmi twitter ve facebook hesaplarıyla sundukları iletişim hizmetlerine akıllı telefon ve barkod uygulamasını da eklediklerini ifade ediyor.

Doç. Dr. Bahtiyar Dursun, öğrencilerin artık öğretim elemanlarının ders programlarına, ders notlarına, danışmanlık günlerine, akademik çalışmalarına ve iletişim bilgilerine kapı isimliklerindeki barkodu telefonlarına okutarak ulaşabilecekleri müjdesini veriyor. Alınan bilgilere göre bu alanda bir ilke imza atan Pınarhisar MYO’da öğrencilerin sınav sonuçlarına da aynı yöntemle anında erişim sağlayabilmeleri için çalışmalar devam ediyor.

 

Öğretim Elemanlarına Barkodlu Kapı İsimlikleri

Facebook Twitter Google Plus
Öğretim Elemanlarına Barkodlu Kapı İsimlikleri
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.