Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/09/2019 14:17:41 - 19/09/2019 14:17:41 - 20575 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü tarafından düzenlenen “Uluslararası Fen Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı (International Natural Science, Engineering and Material Technologies Conference (NEM 2019)” 09-10 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Palas Otelde gerçekleştirildi.

Onursal başkanlığını Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün, konferans başkanlığını ise Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Burhan COŞKUN’un yaptığı konferansa çok sayıda bilim insanı katıldı.

Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri konularında son gelişmeleri ve araştırma sonuçlarını tartışma ve sunma imkânı bulunan uluslararası platformda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Uluslararası Fen Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri (International Natural Science, Engineering and Material Technologies (NEM 2019)”konulu konferansa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bilimsel çalışmaların sunulduğu, tartışıldığı ve paylaşımların birebir gerçekleştirildiği etkinliklerin düzenlenmesine büyük önem verdiklerini vurgulayan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, konferansla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Bu sene 7 farklı ülke, 54 farklı üniversite ve 6 farklı şirketten toplam 152 katılımcıya ev sahipliği yapan bu konferans, geçen yıl ‘3. Uluslararası Organik Elektronik Malzeme Teknolojisi’ ismiyle İğneada’da organize edilmişti. Bu sene yeni bir isim altında düzenlenen konferansımız gelecek yıllarda da aynı isimle devam edecektir. Üniversitemiz birçok alandan akademisyen ve araştırmacıyı bir araya getirerek kendi alanlarındaki bilgi, tecrübe ve sürdürdükleri bilimsel araştırmaları paylaşmalarını amaçlayan bu ve benzeri programlara verdiği desteği arttırmayı hedeflemektedir.

Bilginin küreselleştiği, bilgiye erişim imkanlarının arttığı bir dünyada nitelikli ve sistemli bilgi üretme faaliyetleri daha kritik bir önem kazanmıştır. Arzuladığımız, bilimsel bilginin merkezi olarak akademinin endüstriyi takip eden değil; kimi zaman endüstriyle iş birliği içerisinde kimi zaman da onun üstünde ve ötesinde konumlanmasıdır. İçerisinde olduğumuz baş döndürücü hız ve rekabet ortamında bu misyonu gerçekleştirmek için bilim insanları olarak hepimize büyük görevler düşmektedir.

Kırklareli Üniversitesi olarak son teknoloji araç ve gereçlerle donatılmış laboratuvarları ve derslikleri ile eğitimde son teknolojileri ve trendleri takip ederek öğrencilerinin hizmetine sunma çabasındayız. Bu sene Tıp Fakültesine ilk öğrencilerimizi aldık. Toplamda 11 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü,3 Yüksekokul,7 Meslek Yüksekokulu ve 14 Uygulama ve Araştırma Merkezimizle faaliyet göstermekteyiz. 2019 YKS Tercih sonuçlarına göre yüzde 90 doluluk oranına ulaştık. Bu sene 5041 yeni öğrencimizle geleceğe emin adımlarla ilerliyor, ülkemizin kalkınma hedefleri çerçevesinde ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını sağlamak için elimizden geleni layıkıyla yapmaya çalışıyoruz.”

ŞENGÖRÜR, konuşmasının sonunda kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulunarak organizasyon komitesi ile katılımcı bilim insanlarına teşekkür etti.

Konferans Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Burhan COŞKUN ise; Konferansın, Mühendislik ve Doğa Bilimleri başta olmak üzere birçok alandan akademisyen ve araştırmacıyı bir araya getirerek kendi alanlarındaki bilgi, tecrübe ve sürdürdükleri bilimsel araştırmaları paylaşmalarını hedeflediğini belirtti. COŞKUN, konuşmasını kongreye katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e teşekkürlerini sunarak tamamladı.

Konferansta davetli konuşmacılardan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT ve İran Ardabilli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yashar AZİZİAN da birer konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının akabinde konferansın kapsamına uygunluğu, bilimsel katkısı, yazma / sunum tarzı dikkate alınarak hakem komitesi tarafından seçilen en iyi sunum ve en iyi poster ödülleri verildi. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR de, çağrılı konuşmacılara konferansın anısına plaket takdim etti.

NEM Konferans KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
NEM 2019
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.