Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/09/2019 17:06:10 - 13/09/2019 17:06:10 - 15654 Okunma

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “Eğiticilerin Eğitimi” konulu seminer düzenlendi.

11 Eylül Çarşamba günü Hasan Zan Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR başta olmak üzere İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademik personeli katıldı.

Üç oturum şeklinde gerçekleşen seminerin öğleden önceki iki oturumunda Üniversitemiz Eğitim – Öğretim Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERİ, öğleden sonraki oturumunda ise Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ertuğ CAN katılımcıları bilgilendirdi.

Seminerin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 2019-2020 Akademik Yılı ile birlikte başlayan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Seminerlerinin ilkinin gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Başta “Öğretim Yöntemleri, Öğrenci Psikolojisi, Eğitim Sosyolojisi, İletişim, Dijital Çağın Eğitim Gereksinimleri, Yeni Sosyal İletişim Kanalları ve Eğitimde Yansımaları” gibi başlıklar olmak üzere farklı konularda ve çeşitli periyotlarla düzenlenmesi istenilen seminerlerin ilkinde 3 başlık halinde “21. Yüzyıl Eğitim Temel Nitelik ve Gereksinimleri”, “Öğretim Tasarımları & Uygulaması” ve “Öğretimi Değerlendirme” konulu sunumların yapılacağını söyleyen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, seminerin katılımcılara faydalı olması dileğinde bulundu.

Akabinde Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERİ, “21. Yüzyıl Eğitiminin Temel Nitelikleri” başlığı altında “Günümüz Dünyasında Eğitimin Genel Görünümü, Eğitim Paradigmalarında Dönüşüm ve Öğrenmenin Doğası”; “Öğretim Tasarımları ve Uygulamaları” başlığı altında ise “Öğrenci Merkezli Öğretim Tasarımları, Öğretim İçerikleri ve Öğretim Amaçları İlişkisi, Öğretim Tasarımlarının Uygulama Süreçleri, Öğretim Yöntemleri ve Öğretim Amaçları İlişkisi, Temel Becerilerin; Bilişsel, Sosyal, Mesleki vb. Becerilerin Öğretimi, Ders İçerik ve İzlencelerinin Hazırlanması İlkeleri” konularını anlattı.

Doç. Dr. Ertuğ CAN da “Öğretimi Değerlendirme” başlığı altında “Öğretim Değerlendirme Esasları, Ölçme Araçları ve Öğretim Amaçları İlişkisi, Ölçme Araçları ve Temel Özellikleri, Ölçme Araçlarının Uygulaması ve Değerlendirmesi” konularında sunum yaptı.

Seminer, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Eğiticilerin Eğitimi Seminer KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE “EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ” SEMİNERİ DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.