Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/09/2019 20:51:52 - 18/09/2019 20:51:52 - 15875 Okunma

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış törenine katıldı. Burada Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR ve Üniversitemiz Senato Üyeleri eşlik etti.

Törende ilk olarak Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası tarafından müzik dinletisi yapıldı. Ardından Türk Yükseköğretimi’ni anlatan bir video gösterimi gerçekleştirildi.

Törende Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN birer konuşma yaptı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı SARAÇ, Yükseköğretim Kurulu olarak temel çabalarının, yükseköğretim sistemimizdeki olağan süreçleri yani rutini sürdürmekten ziyade, yükseköğretimi tedrici bir şekilde yeniden inşa etmek olduğunu belirtti.

Ülkemizin bugün dünyada küresel bir aktör olduğunu, büyük bir yarışın içinde olduğunu ve bu büyük yarışı önde sürdürme kararlılığında olduğunu ifade eden Başkan SARAÇ, “Her türlü sömürüye karşı savaşan bir ülkenin yükseköğretim sisteminin, akademinin tüm alanlarında, tekrarlayan değil üreten olması gerektiğinin bilincindeyiz. Anadolu’nun her köşesindeki üniversitelerimizi, eğitimin yanı sıra topluma hizmet noktasında da işlev görebilmeleri için, YÖK olarak devletimizin diğer kurumları ile birlikte tüm imkânlarımızla destekliyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ise, Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada; Türkiye'nin yükseköğrenim alanında özellikle son 17 yılda çok büyük bir başarıya imza atıldığını ifade ederek, “Tüm evlatlarımıza eğitim öğretim konusunda en iyi imkânları sağlama konusunda elimizden geleni yaptık. Üniversite sayımız 76’idi 207’ye yükseldi. Öğrenci sayımız da 1,6 milyondan 8 milyona yükseldi. Öğrencilerimizin niteliği gibi öğretim üyelerimizin niteliğini de yükseltiyoruz” dedi.

Eğitim öğretim meselesinin önümüzdeki dönem de öncelikler arasında ilk sırada yer alacağına dikkat çeken ERDOĞAN, ülke genelinde üniversiteler yaygınlaşırken yurtların yatak kapasitelerinin de 677 bine çıkartıldığını ve 1 milyon 613 bin öğrenci burs imkânından yararlandığını hatırlattı.

YÖK ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından verilen ödüller, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride sahiplerini buldu.

“YÖK 2019 Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından verilen “Bireysel Ödüller”, Sosyal ve Beşeri Bilimler Kategorisinde, Fen ve Mühendislik Bilimleri Kategorisinde, Sağlık Bilimleri Kategorisinde sahiplerini buldu.

“YÖK 2019 Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından verilen “Kurumsal Ödüller” ise,Topluma Hizmet Ödülü, Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü, Üniversite-Sektör İşbirliği Ödülü ve Uluslararası İşbirliği Ödülü kategorilerinde sahiplerini buldu.

Ödüllerin dağıtılmasının ardından, YÖK 100/2000 Doktora Projesi, YÖK TEBİP Projesi ve farklı üniversiteleri temsilen törene katılan öğrenciler tarafından, Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'a çiçek takdimi yapıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ.

Akademik Yıl Açılış KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
AKADEMİK YIL AÇILIŞ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.