Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
25/09/2019 11:53:29 - 26/09/2019 11:53:29 - 14357 Okunma

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2019 - 2020 Akademik Yılı Güz Dönemi’ne “Açılış Dersi”yle başladı.

İlahiyat Fakültesi 2019 - 2020 Güz Dönemi, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Yunus APAYDIN tarafından gerçekleştirilen  “Naslar ve Hayat Arasında Fıkıh” konulu “İlk Ders” ile başladı.

Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salon’da 23 Eylül 2019 Pazartesi günü yapılan derse; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdüsselam ARI, Kırklareli Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, Fakülte akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Ders öncesinde Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdüsselam ARI, bir konuşma gerçekleştirerek Ülkemizdeki seçkin ilim adamlarıyla öğrencileri tanıştırmak ve onların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak amacıyla bilimsel etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Davetlerini kırmayıp Kırklareli’ne gelen Prof. Dr. H. Yunus APAYDIN’a teşekkür eden Prof. Dr. ARI, derse katılım gösteren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR'e ve Kırklareli Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ’a da şükranlarını sundu.

Derste Erciyes Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Yunus APAYDIN, “Naslar ve Hayat Arasında Fıkıh” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Din, Şeriat ve Fıkıh kavramlarının mahiyetlerinin ne olduğu ve bunların birbiriyle ilişkisinin nasıl olduğu üzerinde duran APAYDIN, Fıkıh’ın din içerisinde yer alan temel ilkelerin yaşanılan zaman ve zemin dikkate alınarak sistematik bir inşa faaliyetiyle hayata geçirilmesi olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. APAYDIN, dersin sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.

Açılış Dersi, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün Erciyes Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Yunus APAYDIN’a teşekkür ederek günün anısına hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

İlahiyat KLÜ İlk Ders

Facebook Twitter Google Plus
İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLK DERS
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.