Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
01/10/2019 11:02:00 - 27/09/2019 10:15:57 - 28250 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu 2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı 25 Eylül 2019 Çarşamba günü Yüksekokul Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün başkanlığında yapılan toplantıya; Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN ile yüksekokul akademisyenleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Sağlık Yükseokulu’nun mevcut durumu değerlendirilerek; eğitim-öğretim faaliyetleri, öğrenci ilişkileri, programların tercih edilirliği, bilimsel çalışmalar ve idari süreçler konuları ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN, Sağlık Yüksekokulu hakkında sayısal veriler eşliğinde bilgiler paylaştı. Hemşirelik, Ebelik, Çocuk Gelişimi, Beslenme ve Diyetetik ile Sağlık Yönetimi bölümleri olmak üzere 5 programda aktif hizmet verdiklerini söyleyen AKÖZCAN; 5 Profesör, 3 Doçent, 13 Doktor Öğretim Üyesi, 20 Öğretim Görevlisi ve 12 Araştırma Görevlisinden oluşan 53 akademik personel ile 2 bin 400 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verdiklerini ifade etti.

Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN konuşmasının ardından Florence Nigtingale Hemşire Mektepleri ve Hastaneleri Vakfı “2018 Yılı Hemşire Araştırma Ödülü” sıralamasında üçüncülük ödülü elde eden Dr. Öğr. Üyesi Aylin AYDIN SAYILAN’a Tebrik ve Başarı Belgesi verdi.

2019 yılında Dr. Öğretim Üyesi ünvanı alan; Dr. Öğretim Üyesi Figen DIĞIN, Dr. Öğretim Üyesi Arzu AKAR GENÇER, Dr. Öğretim Üyesi Ayça ŞOLT KIRCA, Dr. Öğretim Üyesi Kevser TOZDUMAN YARALI, Tebrik ve Başarı belgelerini Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün elinden aldı.

Tebrik ve Başarı belgelerinin takdim edilmesinin ardından Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin AKA, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Sunumu Öğr. Gör. Alperen HASKÖYLÜ, Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Fulya MANER, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan YALÇIN, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yasemin KARAGEYİM KARŞIDAĞ, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur KARAASLAN 2018-2019 akademik yılı bölüm faaliyet raporlarını sundu.

Faaliyet raporlarının sunulmasının akabinde kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, konuşmasında 2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılının hayırlı olması dileğinde bulundu.

‘Akademik Kurullara büyük önem veriyorum’

Akademik Kurullara büyük önem verdiğinin altını çizen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, şunları dile getirdi: “Akademik Kurul Toplantılarına katılıyorum. Üniversitemizde bunun bir gelenek olarak devam etmesini ve yılda iki defa yapılmasını temenni ediyorum. Bu toplantılarda bir araya geliyoruz. Birbirimizi tanıyoruz ve istişare ediyoruz. Birimlerimizi tanıyoruz. Öğretim elemanı arkadaşlarımızın bize ilettikleri konuları değerlendiriyoruz. Birimlerimizin mevcut durumunu, potansiyelini, ihtiyaçlarını ve eksikliklerini öğrenmiş oluyoruz.         

Tıp Fakültesi ile beraber Kırklareli’mizde sağlık hizmetlerine erişim noktasında kalitenin artacağını ve Üniversitemizin de kalitesinin geliştireceğini düşündüğüm için Tıp Fakültesi’nin açılmasını çok arzu ediyordum. Tıp Fakültesi’ni açmak istememizin nedenlerinden bir tanesi de Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin uygulama alanlarının olmayışı oldu.

‘Eğitimde kalite artışını çok önemsiyorum’

Eğitimde kalite artışını çok önemsiyorum. Bunun için Eğitim - Öğretim Kalite Koordinatörlüğü’nü kurduk. Ayrıca bütün birimlerimiz için Kalite Koordinatörlüğümüz var. Kalite artışı noktasında birçok çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalara sizler de katılıyorsunuz. Bütün bu çalışmalarımızın amacı mezun ettiğimiz öğrencilerin nitelik sahibi ve kendi branşlarında aranan kişiler olmalarını sağlamaktır.

Rektörümüz ŞENGÖRÜR, konuşmasının ardından katılımcı akademisyenlerle öneri ve talepler konusunda fikir alışverişinde bulundu.

SYO KLÜ Akademik Kurul

Facebook Twitter Google Plus
SYO AKADEMİK KURUL
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.