Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/10/2019 16:44:01 - 04/10/2019 16:44:01 - 16390 Okunma

Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu 2019 - 2020 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı, 03 Ekim 2019 Perşembe günü Lüleburgaz Yerleşkesinde MYO Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bora ASLAN ve MYO’da görev yapan öğretim elemanları katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bora ASLAN,12 idari personel, 35 Öğretim Görevlisi ve 5 Dr. Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 52 personel ile 2 bin 185 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verdiklerini ifade etti. Eğitim sürecindeki kaliteyi artırma noktasında 2018 - 2019 eğitim öğretim yılında gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan ASLAN öğrenciyi merkeze alan bir eğitim anlayışını benimsediklerinden bahsetti. 3 + 1 sistemini iki programda (Muhasebe 30 öğrenci; Büro Yönetimi 29 öğrenci) uygulamakta olduklarını ve öğrencilerini Lüleburgaz’da bulunan çeşitli firmalara yerleştirdiklerini ve düzenli olarak gerekli kontrolleri yaptıklarını sözlerine ekledi. Bu yıl da Elektrik ve Bilgisayar Programcılığı programlarında 3+1 eğitim sistemine geçeceklerine değinen ASLAN, 2019 – 2020 eğitim öğretim yılında 682 öğrencinin MYO’ya kayıt yaptırdığını ve %86 oranında bir doluluğa sahip oldukları bilgisini paylaştı.

 

Dr. Öğr. Üyesi ASLAN’dan sonra kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise 2019 - 2020 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisini ileterek başladığı konuşmasında öğrencilerin uygulamalı eğitiminin arttırılmasına büyük önem verdiğini dile getirdi. Uygulamalı eğitimin MYO’nun tanınırlığının ve tercih edilirliğinin arttırılmasında destek olacağı belirten Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, öğrenciler staja gittiğinde belirli bir bilgi birikimine sahip olmaları gerektiğinin altını çizdi. “Öğrencilerin staj eğitimlerinin her günü teorik eğitimle bağlantılı olarak planlanmalı ve her birimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz.” diye konuşan ŞENGÖRÜR konuşmasının sonunda girişimci ve öğrenci odaklı üniversite olma yolunda iletişimin önemine vurgu yaptı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün konuşmasının ardından Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Pınar ÖZDEMİR KARACA, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Şevket Çağatay ÇAPRAZ, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ümit GÜLYÜZ, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Cihan GÖKÇÖL, Yönetim ve Organizsyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Erkan BİLGE, Elektrik ve Enerji Teknolojileri Bölüm Başkanı Erkan ÖZDOĞAN, Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İffet KESİMLİ, Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serkan ÇALIŞKAN, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mehtap AĞIRGAN, Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Özcan EKEN, Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Bahar ARABACI söz alarak  program faaliyet raporlarını sundu.

 

Akademik Kurul Toplantısı, MYO akademik personelinin görüş, öneri ve katkılarının alınması ile tamamlandı.

KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Lüleburgaz MYO Akademik Kurul Toplantısı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.