08/10/2019 15:19:32 - 08/10/2019 15:19:32 - 15771 Okunma

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Törene Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Tekirdağ Milletvekili Mustafa YEL, Garnizon Komutan Vekili Piy. Alb. Barış PARIN, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör KARAKOÇ, Adalet Komisyonu Başkanı Naci ERGİN, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Türker KARAVAİZOĞLU, 2. İdare Mahkemesi Başkanı Murat KAL, Vergi Mahkemesi Başkanı Ersin ERYILMAZ, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Baro Başkanı Av. Sedat TEKNECİ, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katılım gösterdi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Değirmenaltı Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salon’da gerçekleşen açılış töreni, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından sunulan müzik dinletisi eşliğinde başladı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, gerçekleştirilen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında bilgi vererek 2019-2020 Akademik Yılı’nın hayırlı olması temennisinde bulundu.

2019-2020 Akademik Yılı açılış töreni TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’a bilim, teknoloji, sanat, kültür ve sosyal hayatın gelişmesi yolunda seçkin hizmet ve katkılarda bulunmasından dolayı alınan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Senato Kararı gereğince Fahri Doktora unvanı takdimi ve cübbe giydirilmesi ile devam etti.

Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP da Fahri Doktora unvanı için teşekkürlerini sunarak bu unvanı almaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Akabinde Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP,  Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılının ilk dersini verdi.

Program, Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN tarafından günün anısına TBMM Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’a takdim ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

Açılış Tören KLÜ

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. BÜLENT ŞENGÖRÜR, TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2019-2020 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI