Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/10/2019 09:32:49 - 10/10/2019 09:32:49 - 18412 Okunma

Üniversitemiz Vize Meslek Yüksekokulu, 2019 - 2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı, 08 Ekim 2019 tarihinde MYO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya; Vize MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Saadet TULUM, Müdür Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Emel BURAK ve Öğretim Görevlisi Melih MERAL, Yüksekokul Sekreteri Nedim BAYRAKTAR ve öğretim elemanları katıldı.

Vize MYO’nun mevcut durumunun değerlendirildiği toplantıda; eğitim-öğretim faaliyetleri, öğrenci ilişkileri, programların tercih edilirliği, mezunların izlenmesi, bilimsel çalışmalar, kalite yönetim sistemi ve idari süreçler konuşuldu.

Akademik Kurul Toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Saadet TULUM; 1 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi, 21 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 24 akademik personel ve 15 idari personel ile 1288 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verdiklerini söyledi. MYO bünyesinde bulunan bölüm ve programlar hakkında bilgiler de paylaşan Dr. Öğretim Üyesi TULUM, görev ve sorumluluk sahibi, kendisine güvenen ve çözüm üretebilen meslek elemanı yetiştirme gayretinde olduklarını ifade etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU Akademik Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada akademik çalışmaların yelpazesinin genişletilerek Bilimsel Araştırma Projeleri ile diğer projeler bazında yapılacak çalışmaların Üniversitemizin Kurumsal Kimliğine güç katacağını söyledi. Kalite Komisyonu olarak kalitenin önemli ayaklarından biri olan AR-GE çalışmalarını çok önemsediklerini dile getiren Prof. Dr. MUSAOĞLU; “Hali hazırda Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğümüz ve Teknoloji Transfer Ofisimiz var. Şimdi de Proje Geliştirme Koordinatörlüğümüz kuruldu. Üniversite Yönetimi olarak Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR öncülüğünde projelerin yapılmasını teşvik ediyoruz” dedi.

‘Engelsiz Üniversite Konusunda Kurumsallaşmış ve Çok Daha Bilinçli Bir Şekilde Sahada Olacağız’

Vize MYO’da özel gereksinimi olan öğrencilere yönelik bir çok faaliyet yapıldığını belirten  Prof. Dr. MUSAOĞLU, Üniversitemiz bünyesinde yeni kurulan Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü’nün özel gereksinimi olan öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini etkili şekilde kullanarak eğitim, öğretim, sosyal hayata diğer bireylerle eşit bir şekilde katılmalarına destek olacak çalışmalar ve etkinliklere ağırlık vereceğini dile getirdi. Engelsiz Üniversite noktasında kurumsallaşmış ve çok daha bilinçli bir şekilde sahada olacaklarını vurgulayan MUSAOĞLU, akademik birimlerimizde eğitim öğretim görmekte olan özel gereksinimi olan öğrencilerimize yönelik yapılan veya yapılmayan çalışmaları ele alacaklarını ve bu konudaki süreci iyileştirmeye dönük faaliyetlere ağırlık vereceklerini kaydetti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU’nun konuşmasının ardından; MYO bünyesinde yer alan; Bankacılık ve Sigortacılık, Dış Ticaret, Emlak ve Emlak Yönetimi, İşletme Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Lojistik, Maliye, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Sosyal Hizmetler bölümlerine dair 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı bölüm faaliyet sunumları yapıldı.

Yapılan sunumlardan sonra, MYO akademik personelinin görüş, öneri ve katkıları alındı. 

Daha sonra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, 2018 - 2019 akademik yılında ünvanı yükselerek Doçent ünvanı elde eden Doç. Dr. Nihat Kamil ANIL ve Doktor ünvanı kazanan Öğr. Gör. Dr. İhsan AKTAŞ’ı tebrik ederek cübbelerini giydirdi.

Akademik Kurul Toplantısı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Üniversitemiz Vize Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ilk dersi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU verdi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Akademik Kurul Toplantısı’ndan evvel Üniversitemiz Vize Meslek Yüksekokulu  öğrencileriyle biraraya gelerek 2019- 2020 Eğitim Öğretim Yınının ilk dersini verdi.

Vize MYO Konferans Salonu’nda verilen ilk derse öğrencilerin yanı sıra MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Saadet TULUM, ve MYO öğretim elemanları katıldı.

Vize MYO KLÜ Akademik Kurul

Facebook Twitter Google Plus
VİZE MYO AKADEMİK KURUL TOPLANTISI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.