Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/10/2019 17:43:39 - 16/10/2019 17:43:39 - 12146 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri Trakya Bölgesinin turizm değerlerini bir video çekiminde işaret dilini kullanarak anlattılar.

Yürütücülüğünü Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyeleriden, Dr. Öğr. Üyesi Seçkin ESER’in yaptığı "Bir Kuş Kadar Özgür Turizm Buluşması" başlıklı sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan filmde bölüm öğrencileri gönüllü olarak görev aldı.

Dr. Öğr. Üyesi Seçkin ESER, proje ile ilgili yaptığı açıklamada ortaya koydukları film ile engelli bireylere yönelik “Engelsiz Turizm” ile ilgili farkındalık oluşturarak, Trakya bölgesinin ve Kırklareli’nin tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Sosyal sorumluluk projelerinin hayatı tanımanın, hayatın eksik ve geliştirilmeye açık alanların küçük dokunuşlarla nasıl daha olumlu hale getirileceğinin en etkili ve verimli yolu olduğunu ifade eden ESER, öğrencilerinin işaret dilini öğrenme noktasında 4 ay boyunca büyük bir gayret gösterdiklerini belirtti. Öğrencileriyle birlikte fikirlerini etkinliğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren ESER, başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin AKA olmak üzere film videosunun hazırlanmasında emeği geçen Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Dr. Fatih SÖĞÜT, Öğr. Gör. Malik ASLANYÜREK ve öğrencilerine teşekkür etti.

Projede görev alan Turizm Rehberliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri: Berrin YILMAZ, Murat SEVİMLİ, Gülşen DERE, Meltem ÖCAL, Ayşe ELMAS, Duygu YORULMAZ, Esra ÖZLEYEN, Alime ÇIYANCI, Şahin ÖZYILDIRIM, Yasemin YILDIRIM ve Talha ERALDEMİR.

Video için TIKLAYINIZ.

Turizm KLÜ İşaret Dili Sosyal Sorumluluk

Facebook Twitter Google Plus
İşaret Dili ile Trakya Turizmi Tanıtımı
İşaret Dili ile Trakya Turizmi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.