Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/10/2019 17:58:06 - 17/10/2019 17:58:06 - 18030 Okunma

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Kalkınma Ajansı ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Meslek Liselerini Güçlendirme Projesi” kapsamında gerçekleştirilen “Geleceğim Mesleğim” temalı panelde konuştu.

Rektörlük Kültür Merkezi’nde 17 Ekim 2019 Perşembe günü 8. ve 9. sınıf öğrenci ve öğretmenlerine yönelik olarak düzenlenen panelin moderatörlüğünü Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman AKGÜL yaptı. Kırklareli Vali Yardımcısı Emre ÖZTÜRK, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner ILIK ise etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı.

Panele; İl Milli Eğitim Müdür V. Hüseyin KALKAN, ilçe milli eğitim müdürleri, mesleki ve teknik eğitimden sorumlu şube müdürleri, merkeze bağlı tüm okul ve kurum müdürleri, Ar-Ge birimi öğretmenleri, merkeze bağlı okul ve kurumların okul aile birliği başkanları ile ortaokullar ve liselerden 8 ve 9. sınıf olmak üzere 240 öğrenci ve 16 refakatçı öğretmen katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birlikte yürütülen Proje, mesleki eğitimi teşvik etmeyi ve güçlendirmeyi amaçlıyor.

Panelde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Barış Pınarı Harekatı’na katılan kahraman Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler dileğinde bulundu.

Mesleki ve teknik eğitime çok önem verdiğini ve bu konuya ciddi zaman ayırdığını belirten Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, mesleki ve teknik eğitimin Ülkemizde yeterli değeri bulmadığı takdirde Ülkemiz sanayisinde ve Ülkemizin teknolojik gelişiminde üretilecek ürünlerin katma değer artışına kesinlikle destek olunamayacağına dikkat çekti.

Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, şöyle konuştu: “Mesleki ve teknik eğitim çok önemli ve bunu ikiye ayırmamız gerekiyor. Birincisi mesleki ve teknik eğitim, ikincisi ise meslek edindirme. Meslek edindirme kısmında Türkiye’deki sistemi oturtmamız gerektiğini düşünüyorum. Fransa ve Belçika gibi Avrupa ülkelerinde isteyen herkese meslek edindirme kursu imkanı veriliyor. İnşallah Ülkemizde de bu gerçekleşir. Hangi yaşta olursa olsun isteyen herkes arzu ettiği mesleki eğitimi alma şansını elde eder. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ürünü geliştirecek, teknolojiye katkıda bulunacak olan şu an aramızda bulunan eğitim alan gençlerin müfredatlarında matematik ve fen bilimleri ders saatlerinin artırılarak güçlendirilmesi gerektiği kanısındayım. 

‘Meslek Liselerinden gelen öğrencilerimiz ürün geliştirmeye çok çabuk adapte oluyorlar’

Üniversitemizin Teknoloji Fakültesi var. Mekatronik Mühendisliği Bölümümüzde Meslek Liselerinden gelen öğrencilerimiz de eğitim görüyor. Bu öğrencilerimiz ürün geliştirmeye çok çabuk adapte oluyorlar. Öğrencilerimiz ‘Robotik Kol’ ürettiler. ‘Beş Eksenli Lineer Aktüatör Tahrikli Robot Kol Manipülatörü ile Gripper Tasarımı ve Uygulaması’ başlıklı proje, Makine İmalatı ve Otomotiv kategorisinde İstanbul Asya Bölge Sergisi’nde düzenlenen 2242-TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları'nda ikincilik ödülü kazandı.  Bu projeyi yapan öğrencilerimiz de mesleki eğitim aldı. 

Almanya’daki meslek eğitiminde sektör ile çok yakın ilişkiler kuruluyor. Öğrenci 1 gün okulda teorik eğitim alıyor 4 gün de uygulamaya gidiyor ve bütün sorumluluk sektörde. Sektör uygulamada çok ciddi katkılar sunuyor. Bizdeki mesleki eğitiminin de bu yolda devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.”

KLÜ Panel

Facebook Twitter Google Plus
“GELECEĞİM MESLEĞİM” TEMALI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.