Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/10/2019 14:18:17 - 21/10/2019 14:18:17 - 14647 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün kuruluşunun 10. Yılı münasebetiyle bir kutlama programı düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda 18 Ekim 2019 Cuma günü gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yakup YILMAZ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tarık ÖZÇELİK, misafir öğretim üyeleri, bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Yakup YILMAZ, bölümün kuruluş aşamalarından bahsederek o zamanki şartların ne kadar zor olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Yakup YILMAZ, konuşmasının ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla hazırlanan “10. Yıl Kitabı”nı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR’a hediye etti.

Hediye takdiminden akabinde Kırklareli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün kurucuları arasında yer alan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Secaattin TURAL, bir konuşma yaptı. “Kırklareli Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 10 yıl evvel Kavaklı Yerleşkesi’nde küçük bir yerde eğitim ve öğretim hizmeti vermeye başladı” diyen Prof. Dr. TURAL, bölümün kuruluşu ve ilk yılları ile ilgili hatıralarını paylaştıktan sonra “Niçin Edebiyat Okumalıyız” başlıklı konuşmasını yaptı.

Program, Bölüm’ün kuruluşunda emeği geçen ve Bölüm’e katkılar sunan öğretim üyelerinin duygu ve düşüncelerini paylaşmalarının ardından teşekkür belgesi takdimi ile devam etti. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Secaattin TURAL’a teşekkür belgesi takdim etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk DOĞAN ise; Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih BAŞPINAR’a teşekkür belgesi verdi.

Marmara Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan TAŞTAN da teşekkür belgesini Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Niyazi ADIGÜZEL’den aldı.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali KURT’a teşekkür belgesini Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tarık ÖZÇELİK takdim etti.  

Etkinlik, günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

KLÜ Türk Dili ve Edebiyatı 10. Yıl

Facebook Twitter Google Plus
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ’NÜN KURULUŞUNUN 10. YILI KUTLANDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.