Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
22/10/2019 16:23:00 - 22/10/2019 16:23:00 - 18036 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci dönem öğrencileri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde 21 Ekim 2019 Pazartesi günü düzenlenen törende beyaz önlüklerini giydi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’ne; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, KLÜ Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, NKÜ Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, KLÜ Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR ve NKÜ Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR açılış konuşmasında yorucu bir üniversite hazırlık sürecini tamamladıktan sonra üniversiteli olan öğrencileri ve bu süreçte elinden geldiğince öğrencileri destekleyen ailelerini tebrik etti. Rektörümüz ŞENGÖRÜR, Tıp Fakültesi öğrencilerimizin Namık Kemal Üniversitesi’nde eğitim görmeleriyle ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“Rektörlüğümüz ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalamış olduğumuz protokol kapsamında Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin fiziki altyapısı ve akademik kadro imkânları tıp eğitimi için yeterli hale gelinceye kadar Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleştirilecek öğrenciler öğrenimlerini temel bilimlere ait 1, 2 ve 3 üncü sınıf eğitimlerine özel öğrenci statüsünde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, klinik bilimlere ait 4, 5 ve 6’ncı sınıf eğitimlerine ise Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam edecekler. Bu bağlamda bize verdiği destekten ötürü Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mümin ŞAHİN başta olmak üzere NKÜ Tıp Fakültesi’nin kıymetli akademik personeline şükranlarımı sunuyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından her iki üniversitenin Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencilerine, beyaz önlükleri; Rektörümüz ŞENGÖRÜR, NKÜ Rektörü ŞAHİN, KLÜ Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. ŞENGÖR ve NKÜ Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. GÜLTEKİN ve öğretim üyeleri tarafından giydirildi. Beyaz önlük giydirme töreni, Tıp Fakültesi öğrencilerinin hekimlik andını okumalarıyla sona erdi.

KLÜ Tıp Fakültesi

Facebook Twitter Google Plus
TIP FAKÜLTEMİZİN BİRİNCİ DÖNEM ÖĞRENCİLERİ, BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.