Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
25/10/2019 16:26:48 - 25/10/2019 16:26:48 - 13712 Okunma

Üniversitemizde okuyan görme engelli öğrencimiz Mikail CAN’a eğitim ve sosyal yaşamını kolaylaştırmak için dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Bilgisayarını Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sacit AR’ın elinden alan Mikail CAN, Üniversitemizin hediye ettiği dizüstü bilgisayar ile eğitim ve günlük hayatında karşılaştığı birçok problemi artık yaşamayacağını belirtti.

Tarih Bölümü II. sınıf öğrencisi görme engelli Mikail CAN, kendisine böyle anlamlı bir hediye veren başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere Üniversitemiz yönetimine teşekkür etti. Bu bilgisayar ile yaşantısında büyük kolaylıklar elde edeceğini ve ekran okuyucu programlar desteğiyle birçok elektronik kitap, bilgi, online eğitim ve dokümana anında erişebileceğini söyledi.

Kırklareli Üniversitesi'nin öğrencisi olmaktan dolayı onur duyduğunu kaydeden CAN; “Görme engellilerin eğitim, kültür ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında en çok tercih edilen teknolojik cihaz bilgisayardır. Bilgisayarın bize kabartma yazıya (kağıdı delerek yazılan yazı)  kıyasla birçok avantajı var. Kabartma yazı kitabı bastırmak ekonomik olarak çok maliyetli. Ayrıca bu kitaplarda kaynakça zenginliği bulunmuyor ve taşınması da kolay değil. Derslerimizde kabartma yazı ile not almak da çok zor oluyor. Elimizde uyuşma, yaralanma gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Bilgisayar sayesinde ekran okuyucu programlar desteğiyle birçok elektronik kitap, bilgi, online eğitim ve dokümana anında erişebiliyoruz. Görme engelliler için bilgisayar bulunmaz bir nimet” dedi.

Sosyal yaşantısında da bilgisayarın kendisine önemli katkıları olduğunu dile getiren CAN, “Bilgisayar yardımıyla internette bulunan sosyal platformlarda arkadaşlıklar kurup çok rahat vakit geçirebilmekteyiz. Biz görme engelliler, bilgisayarı ne kadar çok keşfedersek ARGE ve fikir üretme yönümüz daha çok artıyor. Türkiye’de ve dünyada yazılım, programlama, matematik, mimari, karikatür gibi yönü güçlü olup bu sektörlerde çalışan birçok görme engelli birey var” diye konuştu.  

KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİMİZE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR HEDİYE EDİLDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.