Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
31/10/2019 12:59:31 - 01/11/2019 12:59:31 - 14424 Okunma

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kulübü, Siyaset Bilimi Kulübü ile Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADAM) tarafından "Türkiye'nin Suriye Politikası ve Barış Pınarı Harekâtı" konulu konferans düzenlendi.

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu Başkanı Doç. Dr. Burak KÜNTAY’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansta; “Türkiye-Amerika İlişkilerinin nasıl ilerlediği, Türkiye’nin Suriye Politikası ve Barış Pınarı Harekâtı” ile ilgili açıklayıcı bilgiler verildi.

30 Ekim 2019 Çarşamba günü II. Merkezi Derslikler Binası 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muharrem EKŞİ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nergiz AYDOĞDU akademik personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muharrem EKŞİ, Türk Dış Politikasının önemli bir konusu olan Barış Pınarı Harekâtının Türkiye-Amerika ilişkileri bağlamında değerlendirildiği konferansın öğrenciler açısından bir avantaj olduğunu ifade etti.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nergiz AYDOĞDU ise düzenlenen etkinliğin öğrencilere faydalı olmasını dileyerek, katılımlarından dolayı Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu Başkanı Doç. Dr. Burak KÜNTAY’a ve Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Doç. Dr. Muharrem EKŞİ’ye teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmasının akabinde Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu Başkanı Doç. Dr. Burak KÜNTAY, Türkiye-Suriye İlişkilerini ve Barış Pınarı Harekâtını sadece Amerika bağlamında değerlendirmenin doğru olmadığının; Türkiye’nin Suriye Politikasını ilk Türk Devletlerinin kuruluşundan Türk-Amerikan ilişkilerindeki kırılma noktasına kadar daha geniş bir perspektifte değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. KÜNTAY konuşmasında, ikili ilişkilerdeki tarihsel değişim süreçleri, Türkiye’nin Dış Politikadaki konumu ve Rusya ile Türkiye’nin stratejik yakınlaşmasına da değindi.

“Rusya ile dengeli ilişki kurulduğunda avantajlı bir durumda oluruz” diyen KÜNTAY, bunun minimum diplomasiyi makro düzeyde yapılabilmesine bağlı olduğunu söyledi.

Konferans, soru-cevap kısmının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün Doç. Dr. Burak KÜNTAY’a plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.

Suriye Politikası Barış Pınarı Konferans KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
BARIŞ PINARI HAREKATI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.