Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
01/11/2019 12:15:41 - 01/11/2019 12:15:41 - 14018 Okunma

Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü tarafından 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk toplantısı 31 Ekim 2019 Perşembe günü Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıda TÜB Engelsiz Üniversite Alt Komisyonu tarafından hazırlanan yönerge, Öğrencilerin engel durumlarına göre ders takibinde yaşanan güçlükler ve sınav ortamlarının düzenlenmesi, Üniversitemizdeki mimari erişim, Engelsiz Üniversite kapsamında kurulması planlanan web sitesi, Engelli öğrencilere yönelik oryantasyon çalışması ve engelli öğrencilerin öğrenci topluluklarına katılması” konuları görüşüldü.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU’nun başkanlık ettiği toplantıya; Engelsiz Üniversite Koordinatörü Öğr. Gör. Serkan AKTEN ve Akademik Birim Temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantının açılış konuşmasını Engelsiz Üniversite Koordinatörü Öğr. Gör. Serkan AKTEN yaptı. AKTEN, engelli bireylerin okuma yazma oranları ve eğitim düzeyleri ile ilgili bilgiler vererek engelli bireylerin %41’inin ilkokul mezunu olduğunu ifade etti. İlkokul sonrası eğitim durumlarının da oldukça düşük olduğuna dikkat çeken AKTEN, Koordinatörlük olarak engelli öğrencilere ulaşarak onların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda projeler üreteceklerini söyledi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU ise, Üniversitemizde engelli öğrencilerin akademik ve sosyal hayata etkin ve eşit katılımını sağlamak için yapılan çalışmalara önem verildiğini belirterek; “Bizim Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü olarak yapacağımız tüm çalışmalar engelli öğrencilerimiz için. Bu sebeple engelli arkadaşlarımızla birebir iletişim kurmak çok önemli. Birçoğumuzun dikkatinden kaçan veya akla gelmeyen durumlar engelli öğrencilerimiz için bir soruna dönüşebiliyor.

Bizler yönetim olarak sorunları çözmek adına elimizden geleni yapmaya hazırız. Bizim göremediğimiz veya anlayamadığımız eksiklikler varsa onları da bizlerle paylaşıp bize yardımcı olun ki daha ileri gidelim” dedi.

Konuşmaların akabinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdür Vekili M. Tahir İBİŞ, Erasmus Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Rahmi AKINCIOĞLU ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi personeli Öğr. Gör. Sibel EVREN, üniversite birimleri ile ilgili bilgilendirme sunumları yaptı.

Toplantı, birim temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Engelsiz Üniversite KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İLK TOPLANTISINI YAPTI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.