Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/11/2019 21:09:29 - 04/11/2019 21:09:29 - 14670 Okunma

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Üniversitemize kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerimizin katılımıyla bir tanışma (oryantasyon) toplantısı düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezi’nde 01 Kasım 2019 Cuma günü düzenlenen toplantıda Üniversitemizin idari yapısı ve eğitim birimleri hakkında bilgiler verildi.

Üniversitemizde 38 farklı ülkeden 1483 öğrenci eğitim görüyor

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Üniversitemizin yabancı öğrenci sayısında her yıl artış yaşandığına dikkat çekerek bu yıl 38 farklı ülkeden 1483 öğrencinin Üniversitemizde eğitim gördüğünü ifade etti.

Yüz yıllardır eğitim kalitesinin yüksek olduğu inancıyla batının tercih edildiğini anımsatan MUSAOĞLU, şunları kaydetti:

"Artık tersine bir akış söz konusu. Ortadoğu, Türkiye, Rusya ve Uzakdoğu'da ki üniversitelerin kabul ettikleri yabancı öğrenci sayısının artmasıyla birlikte buralar bir çeşit yükseköğrenim merkezleri haline geldi. Türkiye'de yabancı öğrenci sayısının git gide arttığına tanık oluyoruz. Sizler geldiğiniz andan itibaren bizim misafirimizsiniz. Üniversitemiz, ilimiz ve ülkemiz yabancı öğrenciler için ikinci bir vatandır. İnşallah mezuniyetinizin ardından Türkçe'yi iyi bilen ve Türkleri iyi tanıyan birer gönül elçisi olursunuz. Bizleri dünyaya tanıtmanızı istiyoruz. Biz belki de haritada sadece yerini bildiğimiz ülkelerin kültürleriyle, değerleriyle öğrencilerimiz vasıtasıyla buluşmuş oluyoruz. Kültürler arası eğitim üzerinden gerçek diyalog bu şekilde kuruluyor. Biz de sizleri bu sayede tanıyoruz."

Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR ise, Kırklareli Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü olarak uluslararası öğrencilerimizin Üniversitemize uyum ve bölümlerini tanıma süreçlerini hızlandırmaya yardımcı olacaklarını belirterek Kırklareli’ni, Üniversitemizi ve biriminin Uluslararasılaşma stratejilerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Akabinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdür Vekili M. Tahir İBİŞ, Kırklareli İl Göç İdaresi Uzmanı İlayda BULUT ve Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Beytullah BEKAR, birimleri ile ilgili öğrencileri bilgilendirerek öğrencilerin merak ettikleri konularla ilgili soruları ayrıntılı bir şekilde cevapladı.

Uluslararası Öğrenci Toplantı KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TOPLANTI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.