Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
05/11/2019 17:07:45 - 05/11/2019 17:07:45 - 11071 Okunma

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR, Trakya Üniversiteler Birliği tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde 24-26 Ekim 2019 tarihlerinde düzenlenen “3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi” ne katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre, müzik dinletisi ile devam etti.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Başkanı Prof. Dr. Ahmet ÜNVER, günümüzde özellikle ortalama yaş ömrünün artması, beslenme alışkanlıkları ve diğer faktörlerin sağlık bilimlerinde araştırmayı ve geliştirmeyi önemli hale getirdiğini belirterek yapılan kongrelerin bilgi birikimlerinin paylaşılması açısından çok değerli olduğunu söyledi. ÜNVER, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Sağlık Bilimleri Kongresi, Trakya Üniversiteler Birliği’nin ortaya koyduğu en güzel meyvelerden biridir. Bilindiği üzere, sağlık harcamaları ülkenin önemli bir yüzdesini oluşturuyor. Ülke ekonomisi açısından yerli ve milli üretim, sağlık bilimleri, sağlık hizmetleri alanında kullanılan ilaç ve teçhizat hepsinin yurtdışı bağımlılıklarını da düşünürsek bu alanda katma değeri yüksek ürünler üretmek Sağlık Bilimleri Kongrelerinin hedeflerinden bir tanesidir.”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN ise, 3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi’nde sunulan çalışmaların sağlık alanına büyük katkı sunacağını ifade ederek desteklerinden dolayı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN başta olmak üzere kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Yapılan konuşmaların ardından, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN bir sunum yaptı.

Kongre Sağlık Bilimleri KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
SAĞLIK
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.