07/11/2019 15:10:26 - 07/11/2019 15:10:26 - 8481 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Batman Üniversitesi’nde düzenlenen “Bölgesel Kalkınmada Sanayi İşbirliği” konulu toplantıya katıldı.

Hasankeyf Uygulama Oteli Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ev sahipliği yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, misafir rektörlere hitaben yaptığı konuşmada; Üniversite - Sanayi işbirliğinin ele alındığı toplantıda on iki üniversitenin rektörünü ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek toplantının faydalı olmasını diledi.

Bölgesel Kalkınmada Sanayi İşbirliği

Prof. Dr. DURMUŞ konuşmasında, toplantının ana temasının “Bölgesel Kalkınmada Sanayi İşbirliği” olduğuna dikkat çekerek; toplantıyı, üniversitelerdeki bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak ve bölgedeki firmaları Ar-Ge, inovasyon çalışmalarına yönlendirerek, üniversitelerdeki akademisyenler ve sanayiciler arasında karşılıklı güvene dayalı sürdürülebilir işbirliğini geliştirmek amacıyla düzenlediklerini ifade etti.

Toplantıda konuk rektörler bilgi alışverişinde bulunarak üniversitelerdeki bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılmasında ve ekonomik değere dönüşmesinde neler yapılabileceği hususunda öneri, görüş ve düşüncelerini bildirdi.

Toplantının sonunda Rektör DURMUŞ, Rektörümüz ŞENGÖRÜR’e Ülkemiz haritasının ortasında Kelime-i Tevhid’in ay ve yıldız şeklinde işlendiği, Allah (C.C.) ve Hz. Muhammed (S.A.V.) ismi ile Allah'ın 99 isminin bulunduğu Batman Üniversitesi plaketini ve telkâri işlemeli ay-yıldız rozeti takdim etti.

Bölgesel Kalkınma Sanayi İşbirliği KLÜ

TOPLANTI