Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/11/2019 15:46:32 - 11/11/2019 15:46:32 - 16129 Okunma

Facebook'un Türkiye'deki en büyük yatırımlarından biri olarak görülen, ilki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Habitat Derneği iş birliğinde İstanbul Maslak'ta açılan Facebook İstasyonu'nun Kırklareli'nde de oluşturulması için protokol imzalandı.

08 Kasım 2019 Cuma günü İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen “Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi” Protokol İmza Törenine; Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN, Vali Yardımcısı Tahir DEMİR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem Çamur, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner ILIK, kamu kurum ve kuruşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, sosyal medyanın hayatın içinde olmasının yanında, hayatın önemli bir parçası haline geldiğini söyledi. Sadece sosyal medyayı kullanmanın yeterli olmadığını vurgulayan BİLGİN, onları üreten bir toplum haline gelinmesi gerektiğini de vurguladı.

Habitat Derneği Başkanı Sezai HAZIR ise hayal kurmadan iş hayatında da sosyal hayatta da başarıya ulaşmanın mümkün olmadığını ifade ederek Türkiye'nin dünyada Facebook araçlarını kullanmada dördüncü ülke olduğunu, hemen hemen herkesin Facebook ve onun ürünleri olan Instagram ve WhatsApp'ı kullandığına dikkat çekti.

Gerçekleşen konuşmaların ardından, Habitat Derneği, Facebook ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği ortaklığında yürütülen Sınırlarını Aşan Türkiye Programı kapsamında Türkiye'de 9 ilde açılacak Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezlerinden birinin de Kırklareli'nde açılması için Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner ILIK ve Habitat Derneği Başkanı Sezai HAZIR tarafından imzalar atıldı.

Sınırları Aşan Türkiye Programı kapsamında bölgesel istasyonların yürütülen programlar ile girişimcilerin dijital araçlar yardımıyla satış ve pazarlama yetkinliklerinin geliştirilmesi ve böylelikle girişimlerin sınır ötesi müşterilere ulaşmaları desteklenecek. Dijital araçları kullanabilen, girişimcilikle ilgili çeşitli eğitimler alan ve düzenlenen etkinliklere katılım sağlayan girişimlerin küresel ölçekte rekabet edebilecek kapasiteye erişmesi hedeflenerek kapasitesini geliştiren girişimlerle girişimcilik ekosisteminin büyümesi ve güçlenmesi amaçlanmakta.

Bölgesel İstasyonlarda gençler, kadınlar ve KOBI'lere yönelik sosyal medyanın doğru kullanımı, çevrimiçi emniyet, interneti ve yazılım becerileri, finansal okuryazarlık çocuklara kodlama, programlama, yazılım temel becerisini ve algoritmik düşünme gibi eğitimlerin yani sıra girişimcilik odaklı programlar düzenlenecek.

Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
REKTÖR YARDIMCIMIZ PROF. DR. MERYEM ÇAMUR, “FACEBOOK İSTASYON BÖLGESEL TOPLULUK MERKEZİ” PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KATILDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.