Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/11/2019 17:05:49 - 11/11/2019 17:05:49 - 13461 Okunma

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes” seferberliği kapsamında Kırklareli genelinde 80.010 fidan toprakla buluşurken, resmi törenin yapıldığı Kadıköy Köyü Ağaçlandırma Sahası’nda 38.750 fidan toprakla buluştu.

Fidan dikim törenine; Kırklareli Valisi Sayın OSMAN BİLGİN ve Eşi İlknur BİLGİN Hanımefendi, Milletvekilleri Selahattin MİNSOLMAZ ve Vecdi GÜNDOĞDU, 55.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Şenol ŞAHİN, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan KAPAĞAN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Örgütleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saatler 11.11’i gösterdiğinde bütün katılımcılar kendilerine gösterilen alanlarda fidanlarını dikti.

2023 Noktada 11 Milyon Adet Fidan Toprakta Can Buldu

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım’da Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak amacıyla; Türkiye’nin 81 ilinde 2023 noktada aynı anda 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde 11 milyon adet fidan toprakta can buldu.

Ağaç Dikme Seferberliğine Üniversitemizden Destek

‘Geleceğe Nefes’ seferberliğine Üniversitemiz öğretim üye ve elemanları ile öğrencileri de destek verdi. Çarşı binası yanında belirlenen alanda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, öğretim elemanları ve öğrenciler tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak fidan dikti. 

Geleceğe Nefes Fidan Dikim KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“GELECEĞE NEFES” SEFERBERLİĞİ KAPSAMINDA FİDAN DİKİMİ YAPILDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.