Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/11/2019 10:14:38 - 12/11/2019 10:14:38 - 9543 Okunma

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama etkinliklerine katıldı.

Kutlama etkinlikleri, 11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 13.30’da Kırklareli Şehitliği’nde çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Saygı Atışı yapılmasının ardından Vali Sayın Osman BİLGİN, Şehitlik Defteri’ni imzaladı. Daha sonra Vali BİLGİN ve protokol üyeleri Şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ederek dualar eşliğinde karanfiller bıraktılar.

Kurtuluş programı saat 14.30’da Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle devam etti. Törende İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde temsili kıta komutanı subay kıyafetli öğrenci tarafındın Vali Sayın Osman BİLGİN’e Türk Bayrağı teslim edildi. Öğrenciler daha sonra; Vali BİLGİN’e, Tugay Komutanı Piyade Albay Şenol ŞAHİN’e ve Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU’na Atatürk Posteri takdim etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın kutlama mesajının okunmasından sonra Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından şiirler okundu, halk oyunları gösterileri yapıldı. Tören, belediye ve sivil toplum kuruluşlarına ait araçların geçit töreniyle sona erdi.

Kırklareli'nin Kurtuluşu

Facebook Twitter Google Plus
KIRKLARELİ’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 97. YILDÖNÜMÜ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.