Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/11/2019 14:24:21 - 12/11/2019 14:24:21 - 13189 Okunma

Üniversitemiz ile Bulgaristan Burgas Free Üniversitesi arasında “İkili İşbirliği Anlaşması” imzalandı.

Anlaşma kapsamında iki üniversite arasında bilimsel ve kültürel münasebetlerin arttırılması amacıyla; Öğrenci-akademisyen değişimi, Ortak bilimsel projeler ile diploma programları geliştirilmesi, Yükseköğrenim ve araştırma alanlarında bilgi paylaşımı yapılması hedeflenmektedir.

12 Kasım 2019 Salı günü Rektörlük Yönetim Kurulu Odasında gerçekleştirilen işbirliği anlaşmasının imzaları Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile Burgas Free Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sc. Galya HRISTOZOVA tarafından atıldı. İmza töreninde Burgas Free Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Petko CHOBANOV, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Milen BALTOV, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR ve Öğr. Gör. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ de hazır bulundu.

İmzalanan “İkili İşbirliği Anlaşması” ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Burgas Free Üniversitesi ile yaptıkları anlaşmadan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Üniversitemizde uluslararası statüde 38 farklı ülkeden 1483 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Bulgaristan’dan bizzat gelip bizi ziyaret etmeniz, bizleri onurlandırdı. Üniversitelerimiz arasındaki coğrafi yakınlığı fırsata çevirip akademik ilişkilerimizi geliştirmek ve devam ettirmek en büyük amacımız” dedi.

Protokolün içeriğiyle ilgili bilgiler de paylaşan ŞENGÖRÜR; “Protokol kapsamında akademisyen ve öğrenci değişimi, ortak bilimsel projeler yürütme, akademik yayınlar yapma, bilimsel kongre ve sempozyumlara ortak katılım gibi faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bunların yanı sıra ortak diploma programlarının açılması ve uzaktan eğitim ile ilgili çalışmalar yapılması da hedeflerimiz arasında. Tabi ki akademik ilişkilerin yanında Türkiye ve Bulgaristan arasındaki kültürel ilişkilerin de gelişmesine katkı sunacağız. Bu vesileyle imzaladığımız anlaşmanın her iki üniversite için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Burgas Free Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sc. Galya HRISTOZOVA ise; Kırklareli Üniversitesi’nde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek Üniversiteleri hakkında açıklayıcı bilgiler verdi. Konuşmasında her iki üniversitenin de genç ve dinamik üniversiteler olduğuna dikkat çeken HRISTOZOVA, “İmzalayacağımız anlaşma ile bilime ve eğitime katkı sağlayacağımıza inanıyorum. İki üniversitenin birbirine katkı sağlayacak çok şeyi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Tören sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Burgas Free Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sc. Galya HRISTOZOVA birbirlerine hediye takdiminde bulundu.

Bulgaristan İşbirliği KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
BULGARİSTAN BURGAS FREE ÜNİVERSİTESİ İLE “İKİLİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI” İMZALANDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.