Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/11/2019 15:53:36 - 13/11/2019 15:53:36 - 14804 Okunma

Üniversitemizde yürütülen “Kurumsal Açık Erişim ve Arşiv Sistemi” çalışmalarına yön verilerek gerekli etkinliğin sağlanması amacıyla Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

13 Kasım 2019 Çarşamba günü II. Merkezi Derslikler Binası Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan V. Sacit AR ile akademik ve idari personel katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, “Açık Erişim ve Arşiv Sistemi” çalışmalarının 2014 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) öncülüğünde başlatıldığını ifade ederek Üniversitemizde de bu doğrultuda bir yönerge hazırlandığını söyledi.

Bilgilendirme toplantıları ile açık erişim kültürünün yaygınlaştırılmasının amaçlandığına dikkat çeken Prof. Dr. MUSAOĞLU, “Bilgiye çevrimiçi ortamda serbestçe ulaşılmasına ve bilginin paylaşılmasına olanak sağlayan açık erişim hareketleri giderek daha fazla ilgi görmekte. Ülkemizde de son dönemlerde bu konuda önemli adımlar atıldı. Bu adımlardan birisi de ‘Açık Erişim ve Arşiv Sistemi’. Biz de Üniversite olarak yürüttüğümüz kalite çalışmaları bağlamında ‘Açık Erişim ve Arşiv Sistemi’ toplantılarını önemsiyoruz. Çünkü akademik üretimin kayıt altına alınarak yaygınlaştırılması ve uluslararası açık erişim tabanına giriş yapılması bizlere kazanım sağlayacak” dedi.

Akabinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk GÜLEÇ, açık erişimin amacı, kapsamı ve önemi ile ilgili katılımcılara bilgiler vererek “Açık Akademik Arşiv Sistemi” nin nasıl kullanıldığını uygulamalı olarak anlattı.

Toplantı, soru – cevap kısmının ardından sona erdi.

Açık Erişim Açık Arşiv KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“KURUMSAL AÇIK ERİŞİM VE ARŞİV SİSTEMİ” BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.