Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/11/2019 15:10:33 - 20/11/2019 15:10:33 - 14046 Okunma

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye işbirliği ile yürütülen “Kız Kardeşim Projesi Dijital Okuryazarlık Eğitimleri” kapsamında üniversitemizde “Dijital Okuryazarlık & İnternet Güvenliği Eğitimi” düzenlendi.

Kadınların dijital okuryazarlık ve internet güvenliği konularında farkındalıklarının arttırılarak internet kullanımında ebeveyn bilgi güvenliğinin sağlanması amacıyla 20 Kasım 2019 Çarşamba günü II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime; Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY, İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rengin AK, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Habitat Derneği Girişimcilik Programları Eğitim Koordinatörü Nazan BÜTÜNER tarafından verilen eğitimde; İnternet, İnternet Güvenliği, İnternet Hukuku, Siber Zorbalık, Sosyal Medya Araçları ve Dijital Okuryazarlık konularına dikkat çekildi.

Konuşmasında dijital medya okuryazarlığının önemine vurgu yapan BÜTÜNER, “Dijital çağda internet ve sosyal medya araçları hayatımızda büyük yer edindi. İnternet güvenliği açısından buradan alınan mesajların sorgulanması ve analiz edilmesi gerekiyor. Dijital okuryazarlık da internet üzerinden aktif olarak araştırma yapmayı ve internetin faydalarından yararlanmayı amaçlamaktadır. Bu hususta dijital ortamda doğru bilgiye ulaşmayı, üretmeyi ve paylaşmayı bilmeliyiz” dedi. 

Öğrencilerin interaktif katılımıyla gerçekleşen eğitim, soru – cevap kısmının akabinde sona erdi.

Dijital Okuryazarlık İnternet KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
DİJİTAL OKURYAZARLIK
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.