Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/11/2019 13:23:34 - 27/11/2019 13:23:34 - 16537 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Üniversitemiz ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Yapay Zekâ Atölyesi” ve “Tasarım Atölyesi” başlıklı sosyal sorumluluk projelerinin bilgilendirme toplantısı kapsamında projenin hedef kitlesi Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ile bir araya geldi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 26 Kasım 2019 Salı günü düzenlenen toplantıya; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü V. Hüseyin KALKAN, Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Bilal BALKAN, Toplumla İlişkiler Koordinatörü Arzu AKAR GENÇER, Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Nejat BÜYÜKYAKALI, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri, veliler, projelerde görev alan öğrencilerimiz ile projelerde eğitim alan Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri katıldı.

Toplantı öncesinde MYO Tasarım Atölyesinde eğitim gören öğrencileri ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, projenin uygulama sürecini yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra MYO Toplantı Salonunda öğrenci velilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya katılan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, burada yaptığı açıklamada Kırklareli Üniversitesi’nin toplumla bütünleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kırklareli Bilim Sanat Merkezi’nde eğitim gören öğrencilere yönelik olarak hayata geçirilen iki yeni sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgiler paylaşan Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR şöyle konuştu:

“İlk projemiz ‘Yapay Zekâ Atölyesi’ projesinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı, Elektronik Teknolojisi ve Mekatronik Bölümü öğretim elemanlarımız, yapay zekâ teknolojisi üzerine eğitimler verecekler ve Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimizin bu konuda projeler yapmalarına rehberlik edecekler. Proje sonunda bu öğrencilerimizin teknolojik beceriler ile donanıp, tüketen değil üreten, sebep-sonuç ilişkisi kurabilen, takım ruhuyla çalışabilen, gelişen teknoloji ile uyumlu bireyler haline gelmelerini hedefliyoruz.”

‘Tasarım Atölyesi’ başlıklı ikinci projemizde ise, Üniversitemizin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı, Giyim Üretim Teknolojileri, İç Mekan Tasarımı bölümlerinde görev yapan öğretim görevlilerimiz; temel sanat eğitimi, moda tarihi, moda tasarımı ve inovasyon, tasarım ilke ve elemanları ve üretim uygulamaları başlıklarında eğitimler verecek. Böylece, öğrencilerimiz bir yandan tasarım ilke ve yöntemleri konusunda bilgi ve becerilere sahip olacak, bir yandan da yaratıcılıklarını keşfedecekler.

Öğretim elemanlarımızın yanı sıra Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrencilerimizi de projelere dahil ettik. Bu iki projede gönüllü olarak görev alacak öğrencilerimiz ekiplerinizde yer alacak ve sizlere yol gösterip, yardımcı olacaklar.

Özverili katkıları için başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin KALKAN Bey olmak üzere; Bilim ve Sanat Merkezi yönetici, öğretmen ve öğrencilerine, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilal BALKAN’a, öğretim elemanlarımıza, projelerde görev alan Üniversitemiz öğrencilerine, velilerimize ve emeği geçen herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürü V. Hüseyin KALKAN da üniversite şehir bütünleşmesi noktasında başarılı bir işbirliğine imza attıklarını belirterek Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Üniversitemizin gerçekleştirmiş olduğu çalışmalardan istifade etmesi ve etkilenmesi için gayret gösterdiklerini dile getirdi. KALKAN, başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantıda Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilal BALKAN ve Bilim Sanat Merkezi Müdürü Nejat BÜYÜKYAKALI birer konuşma gerçekleştirdi. Ardından Projelerde görev alan akademisyenler sunum eşliğinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Görüş ve öneriler bölümünde projenin hedef kitlesi öğrenciler ve velileri memnuniyetlerini ifade etti.

Tasarım Atölyesi Yapay Zekâ Atölyesi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
SOSYAL SORUMLULUK
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.