Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/11/2019 13:54:19 - 27/11/2019 13:54:19 - 9517 Okunma

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından kentlerin tüm bireyler tarafından eşit imkânlarda kullanımı ve yaşanabilir mekânlar olarak düzenlenmesine dikkat çekmek ve 03 Aralık Dünya Engelliler günü için farkındalık yaratmak amacıyla “Engelleri Kaldır” ana temasıyla “Kentsel Mekân Deneyimi” atölye çalışması başlatıldı.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı, İstasyon Caddesi ve Fevzi Çakmak Bulvarı’nda 27-28 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek çalışmada; Mimarlık Bölümü öğrencileri tekerlekli sandalyelere oturarak, koltuk değnekleri ya da gözleri kapalı olarak belirlenen güzergâhlarda kentin mekânlarını deneyimleyecek.

Mimarlık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gülcan YELER konuyla ilgili yaptığı açıklamada mimarlığın görevinin insanların mutluluk duyacağı, yaşamaktan zevk alacağı ve insan ihtiyaçlarını merkeze alan mekânlar düzenlemek olduğunu ifade etti. Bu bağlamda sosyal farkındalık ve sorumluluk bilincine sahip mimarlar yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren YELER, “Mimarlık Fakültesi olarak bu farkındalığı ve bilinci geliştirmek aynı zamanda da 03 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne dikkat çekmek amacıyla iki gün boyunca kentimizdeki engellilerin yaşam kalitesini sorgulayacağız. ‘Empati Kurmak’ adını verdiğimiz etkinlikte öğrencilerimiz konu ile ilgili fikirler üretmeden önce farklı engel durumlarına göre kullanıcı gereksinimlerinin nasıl değiştiğini ve yanlış bir tasarımın/uygulamanın tüm insanlar için yaşamı nasıl engelleyeceğini kavrayacak” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi YELER, konuşmasının sonunda gerçekleştirilen atölye çalışmasının verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Engelleri Kaldır KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“KENTSEL MEKÂN DENEYİMİ” AYÖLYE ÇALIŞMASI BAŞLADI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.