Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/11/2019 19:14:13 - 27/11/2019 19:14:13 - 10458 Okunma

Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İlknur KARAASLAN, Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde 25 Kasım tarihinde düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı”na katıldı.

Programa; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK, Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ, KADEM Başkan Yardımcı Sümeyye ERDOĞAN BAYRAKTAR, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut ARSLAN ve siyaset, sanat ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

Toplantıyla ilgili izlenimlerini aktaran Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İlknur KARAASLAN, kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında düzenlenen toplantının çok verimli geçtiğini ifade etti. Diğer üniversitelerin kadın ve aile çalışmaları merkez müdürleriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunma fırsatı elde ettiğini belirten KARAASLAN,  kadına yönelik şiddet konusunun masaya yatırıldığı toplantının kamu - özel kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin üst düzey yöneticilerinin katıldığı, siyaset, yargı, sanat, spor, üniversite, sendika gibi toplumun çeşitli kesimlerinden temsilcilerin yer aldığı çoğulcu bir atmosferde gerçekleştirilmesinin konuya atfedilen önemin bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

Programda izletilen “Kadın, Hayatın Yarısıdır. Yarım Kalma”  kamu spotu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başlattığı Mercan Seferberliği’ne de değinen KARAASLAN, seferberliğe ismini veren mercanın birçok kültürde sihirli, koruyucu ve adeta bir şifa kaynağı olarak görüldüğünü, derin bir mana içerdiğini ve kadının toplumdaki işlevinin de tam olarak böyle bir anlama karşılık geldiğini düşündüğünü dile getirdi.

“Kadın, Hayatın Yarısıdır. Yarım Kalma”  Kamu spotu için, tıklayınız.

Mercan seferberliği ile ilgili bilgi için tıklayınız.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN’ın açıklamaları için tıklayınız.

KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ PROGRAMI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.