05/12/2019 12:50:00 - 05/12/2019 12:50:00 - 8859 Okunma

Romanya Ovidius Üniversitesi tarafından 28-29 Kasım 2019 tarihlerinde “O-MULTICULT” projesi kapsamında Köstence’de Yükseköğretimde İşbirliği temalı uluslararası konferans düzenlendi.

“Balkanlar’da ve Karadeniz Bölgesinde Yükseköğretim Alanında İşbirliği” adıyla yapılan ve çok kültürlü bir ortamda uluslararası işbirliği deneyimleri ve perspektiflerinin de gündeme getirildiği konferansa; Ovidius Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sorin RUGINA, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Sulhi TURAN katıldı.

Konferansın ardından katılımcılar Köstence Yunus Emre Enstitüsü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Etkinlik süresince Balkanlar’da ve Karadeniz bölgesindeki akademik işbirliklerini arttırma, çok kültürlü bir ortamda ortak araştırma, eğitim projeleri gerçekleştirme ve yükseköğretimde sürdürülebilir uluslararasılaşma stratejileri geliştirme gibi konular çeşitli temaslarla ele alındı.

Konferans KLÜ

REKTÖR YARDIMCIMIZ PROF. DR. NEZİHA MUSAOĞLU YÜKSEKÖĞRETİMDE İŞBİRLİĞİ TEMALI ULUSLARARASI KONFERANSA KATILDI