Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/12/2019 09:20:52 - 10/12/2019 09:20:52 - 11496 Okunma

Üniversitemiz Rektörlüğü’nün Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2019 Yılı Teknik Destek Programı (Temmuz - Ağustos dönemi) kapsamında desteklenen TR21/19/TD/0042 numaralı “Kurumsal Mesleki Gelişim: Eğitici Eğitimi Programı” başlıklı projesi eğitimlerine başlandı.

09 Aralık 2019 Pazartesi günü başlayan eğitimler ile Üniversitemizde; hem ilgili akademik personelin mesleki nitelik ve becerilerinin gelişimine hem kurumsal eğitim kalitesinin arttırılmasına hem de ulusal ve uluslararası düzeyde öngörülen yükseköğretim kalite politikaları standartlarının yerine getirilmesinde önemli bir katkı sağlaması amaçlanmaktadır.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimin açılışında konuşan Eğitim Öğretimi Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERİ, katılımcılara eğitimin içeriğinden bahsederek eğitimlerin “Öğrenci Merkezli Öğretim Tasarım ve Uygulamaları, Öğrenme Sürecinde İletişim ve Motivasyon, Ölçme ve Değerlendirme, Dijital Materyal Tasarımı ve e-öğrenme” olmak üzere dört başlık altında verileceğini aktardı. Her alanın birbirinden bağımsız olarak farklı bir bilgi üretme süreci olduğuna da değinen İŞERİ, bu bağlamda eğitim – öğretimin farklı bir metodolojiyi öngördüğünü ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise, hem akademik hem de kurumsal anlamda eğitimin yeniden tasarlandığı bir döneme girdiğimizi belirterek her bölümden en az bir dersin dijital dönüşümünün sağlanması gerektiğinin altını çizdi. ŞENGÖRÜR konuşmasında, kurumsal mesleki gelişim eğitimlerinin akademik verimlilik ve geleceği yakalama konusunda önemli olduğunu da söyledi.

Eğitimler, Üniversitemizin farklı birimlerinde görev yapan akademisyenlere 5 grup şeklinde verilecek.

http://byhi.klu.edu.tr/dosyalar/birimler/byhi/dosyalar/dosya_ve_belgeler/egitici_egitimi_programi__1_.pdf

Mesleki Gelişim Eğitim KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
KURUMSAL MESLEKİ GELİŞİM: EĞİTİCİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.