13/12/2019 10:18:12 - 13/12/2019 10:18:12 - 9170 Okunma

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü tarafından 12 Aralık 2019 Perşembe günü “Kodlama Saati” etkinliği düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Özel Kırklareli Fen Bilimleri Koleji’ne devam eden İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencisi 23 öğrenci katıldı.

“Kodlama Saati” etkinliği ile çocukların bilişimsel - algoritmik düşünme becerilerinin geliştirilerek fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen bireyler olarak yetiştirilmeleri amaçlandı.

Etkinlikte çocuklar, Mühendislik Fakültesi öğrencisi abi ve ablalarıyla birlikte oyun tabanlı uygulama çalışmaları yaparak kodlama mantığını öğrendiler. Etkinliğin sonunda öğrencilere birer sertifika verildi.

Kodlama KLÜ Yazılım Mühendislik

Kodlama Saati