16/12/2019 12:45:24 - 16/12/2019 12:45:24 - 9494 Okunma

Kırklareli Üniversitesi'nce Pınarhisar Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler ve köylüler tarafından yerli ürünlerin tanıtıldığı stantlar açıldı. Köylü kadınlar tarafından yapılan salça, peynir, yoğurt, tarhana çorbası, pekmez, köy ekmeği ile birçok yöresel kıyafet sunuldu. Üniversitede eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler de ülkelerine ait yöresel ürünleri tanıttı.

Etkinlikte öğrenciler ve köylü kadınlar zaman zaman Roman havaları eşliğinde oynadı.

Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Danışmanı Öğretim Görevlisi Mehmet SALİ, AA muhabirine yaptığı açıklama, etkinlikte daha çok yerel kültüre odaklandıklarını söyledi. Etkinlikte öğrencilerin ve köylülerin bir araya geldiğini ifade eden SALİ, "Günümüzde genç kuşakların yerel kültüre ve yerel değerlere biraz daha dikkati çekmeleri gerekiyor" dedi.

Öğrencilerden Yağmur Buse BAHÇİVANOĞULLARI ise farklı ülkelerde ve farklı köylerde üretilen birçok yöresel ürünü tanıma fırsatı bulduklarını aktardı.

Endonezyalı öğrenci Şaharu RAMADAN da etkinlikte ülkesinin kültürünü anlatmaya çalıştığını dile getirdi.

Evciler Köyü Muhtarı Ahmet BODUR ise yerel değerlerini tanıtmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yerli Malı KLÜ

KÖYLÜ KADINLAR İLE YABANCI ÖĞRENCİLER ROMAN HAVASI OYNAYARAK YERLİ MALINA DİKKAT ÇEKTİ