Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
19/12/2019 16:36:40 - 19/12/2019 16:36:40 - 10664 Okunma

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, Uluslararası Öğrenci Kulübü ve Kırklareli İl Göç İdaresi tarafından 18 Aralık 2019 Çarşamba günü Rektörlük Kültür Merkezinde "Uluslararası Göçmenler Günü" etkinliği düzenlendi.

Göçmenlere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe; Kırklareli Valisi Osman BİLGİN ve eşi İlknur BİLGİN Hanımefendi, Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir DEMİR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, İl Göç İdaresi Müdürü Sinan ÖZSOY, kamu kurumlarının müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“Ülkemiz farklı kültürlerin buluşma noktası.”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, ülkemizin farklı kültürlerin buluşma noktası olduğuna dikkat çekerek Trakya’nın da farklı değerleri bünyesinde barındırdığını söyledi. Tarihte göç olgusunun ekonomik ve sosyal olmak üzere pek çok sebeple gerçekleştiğini anımsatan BİLGİN, bugün tüm insanların ve milletlerin özgür ve bağımsız olması gerektiğini ifade etti.

“Bu yıl 39 farklı ülkeden 1493 yabancı uyruklu öğrencimiz var.”

Her göçün farklı bir hikâyesi olduğuna değinen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU ise, “Göçün içinde gözyaşı ve ıstırap vardır. Göç etmek kuşlar için ıstırap taşımayabilir ancak bizler için alışkanlıklardan vazgeçip yeni bir vatan edinmek hiç kolay değildir. Zaman geçer ve göç gülümseyerek anlatılır. Bizim göçmen kuşlarımız olan öğrencilerimizin sayısı Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda her yıl artmaktadır. 3 farklı kıtadan gelen öğrencilerimizi eğitimleri süresince misafir ediyoruz. Bu yıl 39 farklı ülkeden 1493 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Varlıklarıyla, renkleriyle ve kültürleriyle bizlere zenginlik katıyorlar. Burası onların yuvası ve onlar bizim evlatlarımız. İlimizdeki diğer kurumlarımızla da işbirliği yaparak onlara sıcak bir yuva kurmaya çalışıyoruz” dedi.

“Ülkemiz bugün 192 farklı ülkeden 5 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor.”

İl Göç İdaresi Müdürü Sinan ÖZSOY, ülkemizin insan olmanın vasıflarını ve kaybedilmemesi gereken erdemleri tüm dünya milletlerine gösteren kahraman bir vatan olduğunu belirterek ülkemizin bugün 192 farklı ülkeden 5 milyon kişiye ev sahipliği yaptığını aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından “Büyüksün Türkiye” başlıklı tanıtım filmi gösterimi yapıldı. Akabinde Sever KIRAY tarafından “Balkan Göçü Hikâyesi” anlatıldı ve Ugandalı Ashraf KAWEESİ tarafından da “Yabancıların Gözünden Türkiye” konuşması gerçekleştirildi.

Etkinlikte; “Nerbeki” Azerbaycan dans performansı, “Küştdepti” ve “Ihımmıl” isimli Türkmen dans performansı, Kazakistan solo dans performansı, Uganda, Endonezya ve Azeri ritim dans performansları sergilenerek Azerbaycan ve Endonezya şiirleri ile Türkmenistan, Mısır ve ülkemizden şarkılar söylendi.

Etkinlik, yöresel kıyafetlerin sergilendiği defile ile sona erdi.

Göçmenler Günü KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
GÖÇMENLER GÜNÜ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.