Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/12/2019 11:27:35 - 20/12/2019 11:27:35 - 11373 Okunma

Üniversitemiz Genç Sağlık Yöneticileri Kulübü tarafından Sağlık Yöneticileri günü kapsamında “Sağlık Yönetimi ve Geleceği” konulu panel düzenlendi.

18 Aralık 2019 Çarşamba günü 2. Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ayçin UĞUR, Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürü Dr. Önder PORSUK, Kırklareli Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Haldun ULU ve Özel Balkan Hastanesi Müdürü Çağrı ÖZGÖZ konuşmacı olarak katıldı.

“Gelişen ve yenilenen dünya ile birlikte yeni tedavi yöntemlerinin ortaya çıktı”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan panelde konuşan Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ayçin UĞUR, 1. Basamak Koruyucu Sağlık Hizmetleri ile bilgiler vererek hangi birimlerin bu kapsama girdiğini katılımcılara anlattı.  Sağlık Yöneticilerinin evrensel değerlere bağlı, bilimselliğe önem veren, ekip ruhuna sahip ve kişisel gelişime açık bireyler olması gerektiğinin altını çizen UĞUR, gelişen ve yenilenen dünya ile birlikte yeni tedavi yöntemlerinin ortaya çıktığını söyledi. UĞUR, Koruyucu Sağlık Hizmetleri ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın da ciddi çalışmaları olduğuna dikkat çekerek bu hizmetleri geliştirmek ve özendirmeye yönelik sağlık programlarının mevcut olduğunu ifade etti.

 “Bizim asli görevimiz topluma verilen sağlık hizmetlerini iyileştirmek”

Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürü Dr. Önder PORSUK Sağlık Yönetiminin tarihçesinden ve gelecek perspektifinden bahsederek katılımcılarla sağlık deneyimlerini paylaştı. Sağlık Yöneticiliğinin profesyonelleşmesi ile ilgili de açıklayıcı bilgiler aktaran PORSUK, “Bizim asli görevimiz topluma verilen sağlık hizmetlerini iyileştirmek” dedi.

“Sağlık Yönetimi gerek ülkemizde gerekse uluslararası çerçevede son derece önemli bir çalışma alanı haline geldi”

Sağlık yöneticilerinin sorumluluğu konusunda teorik bilgiler veren Kırklareli Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Haldun ULU ise Sağlık Yönetiminin gerek ülkemizde gerekse uluslararası çerçevede son derece önemli bir çalışma alanı haline geldiğini belirtti. ULU konuşmasında teorik bilgilerin yanı sıra uygulama alanından da örnekler verdi.

“Sağlık sektöründe istihdam imkânları”

Özel Balkan Hastanesi Müdürü Çağrı ÖZGÖZ de sağlık sektöründe istihdam imkânları ile ilgili konuştu. İnsan kaynakları yönetiminde finansal boyut, iş başvuru sürecinde işverenin beklentileri ve bu süreçte başvuran tarafından yapılan hatalara vurgu yapan ÖZGÖZ, fiziksel olarak hastane içerisinde yer almadan girişimci olarak sağlık sektöründe yer almanın tüyolarını paylaştı.

Panel, soru – cevap kısmının ardından sona erdi.

Sağlık Yönetimi Panel KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
SAĞLIK YÖNETİMİ VE GELECEĞİ PANELİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.