Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/12/2019 14:25:47 - 20/12/2019 14:25:47 - 11102 Okunma

Üniversitemiz Küresel Siyaset Kulübü ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün birlikte organize ettiği “Hukuki ve Pratik Boyutlarıyla Mülki İdare Amirliği” konulu konferans, 18 Aralık 2019 Çarşamba günü İktisadi ve İdari Bilimler Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansı;  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ramazan TİYEK, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burçin AYDOĞDU, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nergiz AYDOĞDU, Hukuk Fakültesi öğrencileri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademik personeli ve öğrencileri dinledi. 

Konferansa; Demirköy Kaymakamı Cafer EKİNCİ ve Pınarhisar Kaymakamı Soner DİVLİ konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından başlayan konferansın açılış konuşmasını Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nergiz AYDOĞDU yaptı. Bir kariyer mesleği olan Kaymakamlığın, hukuki mevzuat ve pratik yönleriyle doğru anlaşılmasının önemine dikkat çekilen etkinlikte AYDOĞDU, programa katılımları için Demirköy Kaymakamı Sayın Cafer EKİNCİ ve Pınarhisar Kaymakamı Sayın Soner DİVLİ’ye teşekkür etti.

Karşılıklı soru – cevap şeklinde gerçekleşen konferansta konuşmacılar, Kaymakamların ilçelerdeki genel idare teşkilatının başı olduğu belirtilerek kaymakamlığın ilçelerdeki bütün sorunları yerinde tespit ederek vatandaşların makul isteklerini karşılama ve sorun çözme makamı olduğunu dile getirdiler. Bir kariyer mesleği olan kaymakamlığa giriş süreci, kaymakam olabilmek için gereken şartlar, yazılı ve sözlü sınav gibi konularda bilgi ve tecrubelerini öğrencilerimizle paylaştılar.

Etkinlik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ramazan TİYEK ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nergiz AYDOĞDU'nun Demirköy Kaymakamı Cafer EKİNCİ ve Pınarhisar Kaymakamı Soner DİVLİ’ye Katılım ve Teşekkür Belgesi takdimiyle son buldu.

Kariyer Kaymakamlık KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
HUKUKİ VE PRATİK BOYUTLARIYLA MÜLKİ İDARE AMİRLİĞİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.