Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/12/2019 14:04:34 - 23/12/2019 14:04:34 - 11378 Okunma

Partner üniversitemiz Endonezya Airlangga Üniversitesi tarafından organize edilen “II. Toplumsal Kalkınma İçin Dünya Üniversiteler Birliği (WUACD)” toplantısı 28 Kasım - 01 Aralık 2019 tarihleri arasında Endonezya’da gerçekleştirildi.

Asya, Afrika, Avrupa, Amerika ve Avustralya olmak üzere 5 kıtadan 18 üniversitenin temsilcilerinin katıldığı toplantıya Türkiye’den sadece Kırklareli Üniversitesi iştirak etti. Toplantıda Üniversitemiz, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR tarafından temsil edildi.

Dünyanın en önde gelen toplumsal kalkınma birliği olma hedefiyle yola çıkan WUACD, toplumsal hizmet bağlamında uluslararası işbirliklerini genişletme ve bu kapsamdaki öğrenci -  öğretim elemanı hareketliliğini arttırarak yerel toplulukları güçlendirme misyonlarıyla hareket etmektedir. Bu yıl gerçekleştirilen toplantının ana temaları ise; “Sağlık, Eğitim, Afet Zararlarını Azaltma, Kültürlerarası Dönemde Davranış ve Ekonomi”dir.

Toplantıda, çevre, sağlık, eğitim, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişme konularında sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili çalışmalar da yapılarak öğrencilere yönelik bilgilendirme ve deneyim aktarımları gerçekleştirilmiştir. Akabinde Sidaorja Devlet Lisesi’nde 25 kişilik gruplara ayrılan öğrencilere 45’er dakikalık seminerler verilerek soru-cevap ve tartışma kısmına geçilmiştir.

Toplantının üçüncü gününde toplumsal kalkınma programı kapsamında, Bromo Dağı Bölgesinde yerel toplulukların bulunduğu köy ve mahallelere gidilmiştir. Burada özellikle sağlık, eğitim ve sosyo-ekonomik gelişme konuları etrafında planlanan çalışmalar, 25’er kişilik gruplara ayrılan kadınlara yönelik olarak gerçekleştirilmiştir. Bu hususta bölgede daha önceden belirlenen evlere ziyaretler gerçekleştirilerek kadınların sağlık ve toplumsal konularda bilgilendirilmelerine yönelik çalışmalar yürütülmüştür. Etkinliğin son gününde de çalışma toplantısı yapılarak sosyal sorumluluk ve toplumsal kalkınma etkinlikleri değerlendirilmiş, birliğin ileriye dönük faaliyetleri ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Etkinlik süresince farklı ülkelerden birçok Üniversite temsilcisiyle görüşmeler gerçekleştiren Dr. Öğretim Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi ve uluslararası işbirliği ağının genişletilmesi hedefi çerçevesinde de çalışmalar yürütmüştür.

Toplumsal Kalkınma Topalntı KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
TOPLANTI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.