Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/12/2019 16:34:25 - 24/12/2019 16:34:25 - 10823 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde İstanbul Havalimanı’nda 23 Aralık 2019 Pazartesi günü düzenlenen “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni”ne katıldı.

Törende Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR’e; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY, Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Burhan COŞKUN ile Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Serdar TABAKOĞLU eşlik etti.

“Medeniyetler tarihini İslam medeniyetini görmezden gelerek yazmak mümkün değildir”

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Medeniyetler tarihini İslam medeniyetini görmezden gelerek yazmak mümkün değildir. Türkiye olarak işte bu bilinçle bilim ve teknoloji sahasında bugün ulusal ve uluslararası seviyede büyük atılımlar gerçekleştirmenin gayreti içindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, İstanbul Havalimanı'nda Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'ni öncesinde Modern Bilimin Öncüleri İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi'nin açılışını yaptı. İstanbul Havalimanı'ndaki serginin açılış kurdelesini kesen Cumhurbaşkanı ERDOĞAN,  burada yaptığı konuşmada, böyle önemli sergiyi hep birlikte açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek modern bilimin öncülerine Allah'tan rahmet diledi. Onların bugünler için rehber olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, bütün arzu ve beklentilerinin; bugünkü neslin, bu yolda çok daha farklı bir konuma ulaşmaları ve sıçramaları olduğunu ifade etti.

“Tarih, Bugün Bize Geçmişimizi Kucaklama Yanında Geleceğimizi Kurma Fırsatı Da Veriyor”

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, sergi açılışının ardından Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'ne katıldı. Törende yaptığı konuşmada, sergide adına özel bir bölümün yer aldığı, İslam bilim ve teknoloji tarihine yaptığı katkıların daima şükranla hatırlanacağını söylediği Prof. Dr. Fuat Sezgin'i rahmetle yâd eden Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, "Burada yer alan ve her biri bilim tarihinde önemli yere sahip özel bölümler, medeniyetimizin altın sayfalarını teşkil ediyor. Maziden atiye bir köprü kuran bu muhteşem birikimin yeni nesillere tanıtılması için çaba harcayan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

İslam mütefekkirleri ve bilginlerinin, 8. yüzyıldan itibaren bilimsel düşünceye kaynaklık edecek çok yönlü araştırmalar yaptığını, başarılı sonuçlara ulaştığını belirten Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, “Bilimi dünü ve bugünüyle yalnızca Batı'ya hasretmek ve Müslüman âlimleri yok saymak, şayet kasıtlı değilse ancak cehaletle izah edilebilir" diye konuştu.

Bugün insanlığın bilim ve teknolojide vardığı noktanın, hayranlık uyandırıcı olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, konuşmasına şöyle devam etti: "Tabii ilim çok emek, sabır ve azim ister. Mesela Biruni, boylam derecelerini ölçmek için Gazne'den Bağdat'a iki sene yürüyüş yapmıştır. Fuat Sezgin hocamız, günün 17 saatini çalışarak geçiren ve daha fazla çalışamadığı için hayıflanan bir ilim adamıydı. İslam, bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarıyla bu zenginliğin yeniden keşfedilmesini sağlayan Fuat Sezgin hocamız bize neyi kaybettiğimizi hatırlatmıştır. Kendisi 'Türkiye'de bir uyanma başladı' derken, sahip olduğu büyük birikime bakarak konuşuyordu. Ülkemizin, Fuat Sezgin hoca gibi bir deryayı çok geç keşfetmiş olması en büyük kaybıdır, kaybımız olmuştur. Hocamızın 'İslam medeniyetinin büyüklüğünü, kendi insanımıza anlatmak, Batılılara anlatmaktan zordu' tespiti acı bir gerçeği ifade ediyor.”

KLÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin

Facebook Twitter Google Plus
Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.