Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/12/2019 14:32:36 - 24/12/2019 14:32:36 - 10838 Okunma

Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 10 Aralık 2019 tarihinde tercüme sektöründe faaliyet gösteren Dijital Tercüme Ltd. Şirketinin İstanbul Beylikdüzü’ndeki Ofisine teknik gezi gerçekleştirildi. 

Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı’nda öğrenim gören öğrencilerin katıldığı ziyaret, Dr. Öğr. Üyesi Sevcan PEŞÇOŞKUN GÜNER ve Öğr. Gör. Sibel EVREN nezaretinde yapıldı.

Dijital Tercüme Ltd. Şirketinin kurucusu ve CEO’su Senem KOBYA öğrencilerimize; Çeviri nedir? Çevirmenler ne iş yapabilirler? Çeviri işletmesi nasıl işler? Çeviri bürosundaki işleyiş ve prosedürler nasıldır? Çevirilerde fiyatlandırma politikası nasıl olmalıdır? Proje yönetiminde izlenecek yollar nelerdir? Sözleşmeler nasıl yapılmalıdır?” gibi konular hakkında bilgi verdi.

İnsan Kaynakları Sorumlusu İlayda CAMDAN ise şirketin insan kaynakları politikası hakkında bilgi paylaştı. “Bir çeviri işletmesi özgeçmişte ne arar? CV yazarken nelere dikkat edilmeli?” konularının yanı sıra deneme sürecindeki deadlineların ve deneme metinlerinin işe yeni başlayacak çevirmen adayları için öneminden söz etti. Teknik ziyaret, öğrencilerimizin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

KLÜ Teknik Gezi Kariyer

Facebook Twitter Google Plus
TEKNİK GEZİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.