Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/12/2019 15:50:31 - 24/12/2019 15:50:31 - 8446 Okunma

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen konferanslar serisinin ikinci programı, Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Zafer ÖZDEMİR’in “Çocuk İçin Edebiyat Mümkün mü?” başlıklı sunumu ile gerçekleştirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda 18 Aralık 2019 Çarşamba günü düzenlenen etkinliğe bölümün akademik personeli ile farklı bölümlerden öğretim üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Zafer ÖZDEMİR konuşmasında, Çocuklar için yetişkin edebiyatının niteliklerini haiz edebiyat ürünleri hazırlamanın mümkün olduğunu belirterek “çocuk edebiyatı” kavramına, kavramın diğer bileşenleri olan psikoloji, eğitim ve ahlak (felsefe) dışında edebiyat açısından bakmanın gerekliliği ve önemi üzerinde durdu. Çocuk edebiyatı kavramının tanımı, ortaya çıkış gerekçeleri, sözlü ve yazılı kültür kaynakları ile olan ilişkisine değinen ÖZDEMİR, konuşmasının sonunda dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Konferans, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali KURT ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Niyazi ADIGÜZEL tarafından Dr. Öğr. Üyesi Zafer ÖZDEMİR’e teşekkür belgesi ve hediye takdim edilmesiyle son buldu.

Edebiyat KLÜ Konferans

Facebook Twitter Google Plus
Konferans
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.