Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/12/2019 16:30:57 - 24/12/2019 16:30:57 - 8963 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2019-2020 Güz Dönemi etkinlikleri kapsamında organize edilen “Bir Dava Adamı Olarak Mehmet Akif” başlıklı konferans, 18 Aralık 2019 Çarşamba günü 1. Merkezi Derslikler Binası Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansı; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR, Fakülte akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci dinledi. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri TEMİZYÜREK ise konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Prof. Dr. Fahri TEMİZYÜREK, Mehmet Akif’in özellikle gençler tarafından örnek alınması gereken karakteri üzerinde durdu. Prof. Dr. TEMİZYÜREK, Akif’in “cesaret ve sözünde durma” özelliklerinin günümüz gençleri tarafından örnek alınması gerektiğini ifade ederek Safahat’ta her türlü güncel probleme; toplumsal şiddet, cehalet, insan hakları gibi konularda çok güzel örnekler ve çözümler sunduğuna dikkat çekti.

Etkinliğin sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR, vermiş olduğu konferans için Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri TEMİZYÜREK’e teşekkür ederek plaket takdim etti. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir ATICI da Prof. Dr. TEMİZYÜREK’e bölüm yıllık kitabını hediye etti. Program toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Konferans KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Konferans
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.