Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
14/01/2020 13:53:31 - 14/01/2020 13:53:31 - 13128 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliğinde düzenlenen göç, güvenlik ve sosyal uyum konularının bölgesel düzeyde ilgili kurum ve kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımıyla istişare edildiği “Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayları Marmara Bölgesi” etkinliğine katıldı.

Birçok kurumu ve sektörü ilgilendiren göç yönetiminin ilgili paydaşlarının bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduğu, bölgede yaşanan güncel gelişmelerin istişare edildiği etkinlikte konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail ÇATAKLI, “Ülkemiz ahlaki ve vicdani sorumluluğunu yerine getirerek devasa kitlesel bir göçü toplumsal, siyasal, güvenlik sorunları yaşamadan yönetmeyi başardı. Ülkemiz attığı adımlarla kendine has göç yönetimi geliştirerek dünyaya örnek oldu. Türkiye, gölgesi sınırlarının ötesine düşen bir ülke” dedi.

Bölgede bulunan illerde sosyal uyuma yönelik faaliyetleri teşvik etmek, bu konularda karşılaşılan güçlükleri yerinde tespit etmek ve sosyal uyum politikaları noktasında çözüm önerilerini tartışmanın yanı sıra bu konuların güvenlik politikaları ile uyumlu olmasının da hedeflendiği çalıştayda; “Türkiye’de Göç Yönetimi, Göç ve Güvenlik, Türkiye’de Yabancılara Yönelik Yürütülen Uyum Faaliyetleri, Geçmişten Günümüze Suriye Krizi ve İnsani Yardımlar, Sosyal Uyum, Sosyal Uyumda Belediyeler ve Yerel Düzeyde Yapılan İş Birlikleri, Odak Grup Görüşmeleri ve Sosyal Gerilim Olaylarının İzlenmesi” konuları ele alındı.

Göç Güvenlik Sosyal Uyum Çalıştay KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. BÜLENT ŞENGÖRÜR, “GÖÇ, GÜVENLİK ve SOSYAL UYUM BÖLGESEL ÜST DÜZEY ÇALIŞTAYLARI MARMARA BÖLGESİ” ETKİNLİĞİNE KATILDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.