Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
14/01/2020 17:08:38 - 14/01/2020 17:08:38 - 13316 Okunma

Üniversitemiz ev sahipliğinde Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları çerçevesinde desteklenen E-Care Evde Palyatif Bakım için Açık ve Uzaktan Eğitim (Open and Distance Education for Palliative Care at Home) Erasmus + projesi kapsamında Polonya, İtalya, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye’den konuyla ilgili proje ortaklarının katılımıyla açılış toplantısı düzenlendi.

Avrupa Birliği KA204 proje başvuruları kapsamında kabul edilen proje ile hastalığın her aşaması için palyatif bakım hakkında yüksek kaliteli öğrenme sağlayan eğitim materyalleri geliştirilerek zaman ve mekandan bağımsız uzaktan eğitim sayesinde öğrenme kalitesinin arttırılması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda program, becerilerini geliştirmek isteyen yetişkinler ve hastanelerde çalışan personel tarafından da kolaylıkla kullanılabilecektir.

Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda 13 – 14 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen toplantıya proje ortaklarından 17 temsilci katıldı.

Açılış toplantısının ilk gününde proje hakkında genel bilgiler verildi ve proje ortakları kendilerine ait görevleri anlattı. Akabinde projede yer alan 14 modül gözden geçirilerek proje takvimi ayrıntılı olarak planlandı. Toplantının ikinci gününde ise proje ile ilgili formlar tanıtılarak proje ortakları arasındaki iletişim ağının işleyişi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Üniversitemizin yürütücülüğünde 14 Ekim 2020 – 13 Haziran 2022 tarihleri arasında toplam 32 ay sürecek olan proje tamamlandığında tüm ortakların katkılarıyla hasta yakınlarının ve hasta bakıcılarının gerekli nitelikleri kazanması amacıyla geliştirilecek dijital platform ile herkese erişilebilir hizmet sağlanması ve hastalığın her aşamasında palyatif bakıma ihtiyaç duyan hastaların daha nitelikli elemanlar tarafından bakımının sağlanarak yaşam kalitelerinin arttırılması hedeflenmektedir.

Palyatif Bakım Erasmus + Avrupa Birliği KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Evde Palyatif Bakım
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.