Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/01/2020 09:04:53 - 21/01/2020 09:04:53 - 11901 Okunma

Bir dizi temasta bulunmak üzere Kırklareli'ne gelen Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Hüseyin ERGANİ,  20 Ocak 2020 Pazartesi günü Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Başkonsolos Hüseyin ERGANİ, Filibe ve sorumlu olduğu bölge illerinde yer alan üniversiteler hakkında bilgi vererek Bulgaristan'daki üniversiteler ile Kırklareli Üniversitesi arasında sosyal, kültürel ve bilimsel işbirliğinin geliştirilmesi için elinden gelen yardımı yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Görev bölgesinden öğrencilerin Kırklareli Üniversitesi'ni tercih etmelerinin de son derece önemli olduğunu söyleyen ERGANİ, Kırklareli Üniversitesi ile kurulacak işbirlikleri neticesinde ekonomik ve kültürel faaliyetlerin artarak Bulgaristan - Türkiye ilişkilerinin daha da gelişeceğine inandığını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise, Başkonsolos ERGANİ'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu: "Kırklareli Üniversitesi olarak Bulgaristan üniversiteleriyle işbirliğine hazırız. Üniversitemiz hızla büyüyen ve gelişen bir üniversite. Büyük bir kısmı Balkanlardan olmak üzere 38 ülkeden 1.483 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz ve uluslararası öğrenci sayımızı hızla artırma çabası içerisindeyiz. Filibe, soydaş nüfusumuzun yoğun olarak yaşadığı, bizim için önemli bir şehir. Bu nedenle Filibe ve civarındaki yerleşim alanlarından çok daha fazla öğrenci ağırlamak istiyoruz. Ülkeler arasında ekonomik, soyal, kültürel ve bilimsel işbirliğinin artmasında üniversiteler önemli bir potansiyele sahip. Bu çerçevede Üniversitemizin halihazırda 18’i Avrupa ülkesi olmak üzere 26 ülke ile 90 Erasmus + anlaşmasının yanı sıra başka ülkelerin üniversiteleriyle imzalanmış işbirliği protokolleri bulunuyor. Ayrıca Trakya Üniversiteler Birliği ve Balkan Üniversiteler Birliği'ne üye bir üniversiteyiz. Bu platformlarda gerçekleştirdiğimiz proje ve çalışmalarımız ile de dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerimizi geliştirip devam ettirmeye çalışıyoruz."

Karşılıklı hediye takdiminin yapıldığı ziyaretin sonunda Rektörümüz ŞENGÖRÜR nazik ziyareti ve desteği için Başkonsolos ERGANİ'ye teşekkür etti.

Ziyaret Filibe KLÜ Bulgaristan

Facebook Twitter Google Plus
Ziyaret
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.