21/01/2020 12:07:40 - 21/01/2020 12:07:40 - 10210 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından TR-İHA-E-53 lisans numarasıyla ‘İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu’ olarak yetkilendirildi.

22.02.2016 tarihinde yayımlanan İnsansız Hava Araçları talimatı kapsamında ticari amaçlı insansız hava aracı kullanıcılarının Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş eğitim kuruluşlarından kullandıkları insansız hava aracının sınıfına göre eğitim görmüş ve sertifika almaya hak kazanmış olmaları gerekmektedir. Bu talimat kapsamında gerekli sertifikayı katılımcılara sağlamak amacı ile KLUSEM tarafından İHA0 ve İHA1 insansız hava aracı eğitimi verilecektir.

2020 Bahar döneminde başlayacak eğitimler, yasal mevzuat gereği İHA0 için 12 saat, İHA1 için ise 36 saat şeklinde gerçekleştirilecektir. Eğitim sonunda başarılı olanlar İHA ehliyeti almaya hak kazanacaktır.

Detaylı Bilgi için:

444 40 39 Dahili 1067

klusem@klu.edu.tr

Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Adres: Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi (Otogar Yanı) B Blok Alt Kat. Merkez/Kırklareli

KLÜSEM