20/10/2014 12:10:48 - 20/10/2014 12:10:48 - 8330 Okunma

Mesnevinin Pedagojik Boyutu Pınarhisar’da Ele Alındı

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Pınarhisar Kaymakamlığı ve Pınarhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen akademisyen ve öğretmenlere yönelik “Günümüz Eğitimcilerine Mesnevi’den Pedagojik Telkinler” başlıklı seminer, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan’ın katılımı ile 16 Ekim Perşembe günü saat 12:00’de Pınarhisar Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Eğitimcilerin yoğun katılım gösterdiği seminer Doç. Dr. Süleyman Doğan’ın Mevlana’nın çok iyi bir pedagog, Mesnevi’nin ise bir ahlak ve pedagoji kitabı olduğunu vurgulaması ile başladı. Doğan konuşmasında Mesnevi’deki kıssalarda eğitim ve hoşgörü ile ilgili telkinlerin günümüzde de geçerliliğini koruduğunu belirtti. Yazar seminerini, Mesneviden Pedagojik Telkinler isimli kitabında Mesnevi’den verdiği örneklerle sürdürdü ve sonuç olarak bu şaheserin eğitimciler açısından da önemli bir kaynak olduğunu ifade etti. Etkinlik sonunda Doç. Dr. Süleyman Doğan’a Pınarhisar Kaymakamı Cemal Demiryürek tarafından günün anısına bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Günümüz Eğitimcilerine Mesneviden Pedagojik Telkinler

Günümüz Eğitimcilerine Mesneviden Pedagojik Telkinler