Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
06/02/2020 16:34:57 - 06/02/2020 16:34:57 - 15323 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi tarafından 05 Şubat 2020 Çarşamba günü “COST Aksiyonlarına Katılım Kuralları, COST Kazanımları Bilgilendirme ve Deneyim Paylaşımı” konulu seminer düzenlendi.

2. Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü ve Kırklareli Üniversitesi Teknokent Müdürü Öğr. Gör. Selin ÖZDEN, katılımcılara Teknoloji Transfer Ofisi’nin genel yapısı ve Ofis bünyesinde verilen hizmetler hakkında bilgi verdi. 2018 yılında Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesi’nde 44.686,68 m² alanın Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildiğini belirten ÖZDEN, Teknokent’in faaliyete geçmesine yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti.

Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer VATANSEVER TOYLAN ise, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi’nin Kırklareli Üniversitesi’nde proje kültürünün gelişmesi ve akademisyenlerin nitelikli proje sunma potansiyelinin arttırılmasının yanı sıra ulusal ve uluslararası proje başvuruları için araştırmacıların teşvik edilmesi hususlarında faaliyet gösterdiğini dinleyicilerle paylaştı.

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü’nün (BAPKO) yapısı ve görevleri ile ilgili bilgiler veren BAPKO Koordinatörü Doç. Dr. Emel PELİT de koordinatörlüğün Üniversitenin araştırma kapasitesinin arttırılması ve iyileştirilmesi noktasında stratejik birimlerden biri olduğunu söyledi.

‘Gıda alanında ihtisaslaşmaya hak kazanan üniversite: Kırklareli Üniversitesi’

Seminerde konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR; Teknoloji Transfer Ofisi, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi ile Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü’nün ortak çalışmaları doğrultusunda Kırklareli Üniversitesi’nde kalıcı ve sürekli bir proje kültürü oluşturulmasının hedeflendiğine dikkat çekti. Bu doğrultuda Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında Kırklareli Üniversitesi’nin “Gıda” alanında ihtisaslaşmaya hak kazanan Üniversite olduğunu bildirdi. ÇAMUR, ihtisaslaşma kapsamında Kırklareli Üniversitesi’nin Bölgemizdeki sanayi kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, çiftçiler, imalatçılar, küçük ve orta ölçekli işletmeler ve kooperatiflerle daha yakın işbirliği içinde çalışmasıyla beraber gerçekleştirilecek proje sayısının da artacağını aktardı. 

Açılış konuşmalarının akabinde Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi personeli Öğr. Gör. Çiğdem OVACI BEJİ, COST Aksiyonları konusunda bir bilgilendirme sunumunu yaptı.

AKADEMİSYENLER, DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Ardından Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Pelin DİKMEN YILDIZ, Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenk ARAL ve Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Ali GÜLEÇ daha önce yaşadığı COST deneyimlerinden yola çıkarak bu alandaki bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

‘Cost aksiyonlarına katılım proje veya destek mektubu şeklinde’

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Pelin DİKMEN YILDIZ, 15 Ekim 2019 tarihinde katılmış olduğu “Prenatal Ruh Sağlığı ve Doğum İlişkili Ruh Sağlığı” konulu Cost aksiyonunda edindiği tecrübelerini anlattı. Cost aksiyonlarına katılımın proje veya destek mektubu şeklinde iki yolla gerçekleştiğini ifade eden YILDIZ, kendisinin destek mektubu vasıtasıyla söz konusu aksiyona katıldığını belirtti. Akabinde Cost aksiyonlarına katılımın nasıl gerçekleştirildiğine dair önemli hususları örnekler üzerinden ayrıntılı olarak açıkladı.

‘Araştırmacıların tanınırlığının artmasında çok önemli’

Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenk ARAL ise, Cost aksiyonuna proje yoluyla katıldığını ifade ederek Cost aksiyonlarının araştırmacılar için tanınırlığın ve görünürlüğün arttırılması noktasında çok büyük fayda sağladığının altını çizdi. ARAL konuşmasında Cost aksiyonlarının sağladığı imkânlar ve destek türleri ile bu konuda dikkat edilmesi gereken durumlardan da söz etti.

‘Cost aksiyonlarında temel amaç, genç araştırmacıların sürece dâhil edilmesi ve bilimsel çıktıların elde edilmesi’

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Ali GÜLEÇ de TÜBİTAK 3501 kariyer projesi kapsamında Cost aksiyonuna dâhil olduğunu dile getirerek Cost aksiyonlarında gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili olarak katılımcıları aydınlattı. Kendilerinin bu kapsamda İstanbul, Ankara ve Antalya’da bilimsel çalıştaylar düzenlediklerine değinen GÜLEÇ, Cost aksiyonlarında temel amacın genç araştırmacıların sürece dâhil edilmesi ve bilimsel çıktıların elde edilmesi olduğunu vurguladı.

Seminer, soru-cevap kısmının akabinde teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

COST KLÜ Seminer

Facebook Twitter Google Plus
COST BİLGİ ve DENEYİM PAYLAŞIMI SEMİNERİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.